Bayburt İffet eğitim kurumları Özel Aba Koleji Örgenci Anneleri arsında Tatlı Yarışması Yapıldı.
Şerbetli ve sütlü tatlı kategorisinde düzenlen yarışmaya 20 den fazla yarışmacı katıldı
Bayburt Valisi Hasan İpek'in eşi Gülten ipek ve Bayburt Belediye başkanı Hacı ali Polat'ın eşi Kerime Polat, Bahane Pastanesinin sahibi ve işletmecisi Turgut Çalışkan ve Bayburt lokantası aşçısı Emrullah Eraslan jüri üyesi olarak katıldığı yarışmada bir birinden lezzetli tatlılar yarıştı.
Aba Koleji müdürü Bekir Saliç "Amacımız anneleri yarıştırmak değil velilerimiz arasında bir kaynaşma ortamı tesis etmektir. Aba koleji olarak bu türlü organizasyonlara devam ederek okulun sadece öğretmen ve öğrenciden ibaret olmadığını eğitimde asıl başarının yakalanması okul aile iletişiminden geçtiğine inanıyoruz. Velilerimize beklenenin üzerinde katılım sağladıkları için her birine ayrı ayrı teşekkür ederim." dedi.
Jüri üyesi Turgut çalışkan "En iyi tatlıyı belirlerken kullanılan malzeme verilen emek görüntü ve tattan yola çıkarak bir puanlama yaptık bütün tatlılar ciddi emek verilerek hazırlanmış olup 1. seçilen şerbetli tatlıda su yerine sütten hazırlanan şerbet kullanılması ayrı bir lezzet katmış. sütlü tatlıda bayrak desenli tatlı hem şekil hem lezzet bakımından birinciliği kazandı". dedi
Bütün katılımcılara katılım belgesin verildiği programda şerbetli tatlılar kategorisinde Münevver Turgut sütlü tatlılar kategorisinde Nagihan Bayhan birinci oldu. Çeşitli hediyelerin verildiği yarışma sonunda toplu şekilde hatıra fotoğrafı çekildi.
(YY-AT-Y)

31.12.2012 14:34:42 TSI

Editör: Wan Haber