Teknik Forum Derneği Başkanı Kadir Yılmaz, Bayburt'un hak ettiği hizmetleri alamadığını, Erzurum, Trabzon, Erzincan illerinin gelişimine bakıldığında bu durumun daha net gözüktüğünü ifade ederek, "Bayburt hak ettiği hizmetleri alana kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
2008 yılında Mimarlar, Mühendisler,Teknikerler ve Teknisyenler tarafından kurulan Teknik forum Dernek binasında basınla bir araya geldi.
Bayburt'un gelişim ve kalkınma konusunda birçok konunun rahatlıkla tartışılamadığını söyleyen dernek başkanı Kadir Yılmaz " Dernek olarak bizlerin ortak paydası Bayburt ve Bayburt'un gelişmesi konusunda katkı sağlamaktır. Bütün STK lar Siyasetçiler ve Bayburt adına söyleyecek sözü olan herkesin fikirlerinin tartışılıp eleştirilebildiği bir Bayburt Masası oluşturulmalıdır. Çevre illerimiz olan Erzurum, Trabzon ve Erzincan illerinin gelişimine bakıldığında Bayburt'un hak ettiği hizmetleri alamadığını daha net görebiliyoruz. Bizler Bayburt'un hak ettiği hizmetleri alana kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
Uzun bir süreden beri STK'ların takındığı suskun tavra son vermek ve Bayburt'un sorunlarına daha yakından eğilmek için toplantılar tertipleyen Teknik Forum Derneği ilk toplantısını Bayburt'ta görev yapan basın mensuplarıyla gerçekleştirdi.
Konuşmasında bundan sonraki çalışmalarında basını da yanımızda görmek istiyoruz diyen Yılmaz, "Bu birlikteliği biraz olsun gecikmiş olarak değerlendirebiliriz. Bu güne kadar yaptığımız çalışma ve faaliyetlerde bir çok zorluklarla karşılaştık. Bizlerin amacı kimseyi üzmek değildir. Sadece Bayburt adına söylenmesi gereken doğruları ortaya koymaktır. Bizler Bayburt'a gelen yatırım bütçeleri konusunda daha fazlasını hak ettiğimizi dile getirerek sesimizi haklı bir şekilde yükseltecek olursak bütçemizin artacağına inanıyoruz. Bu düşünce doğrultusunda Bayburt hak ettiği hizmetleri alana kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.
Konuşmasında, Karadeniz bölgesinde uzun zamandan beri güzergah tartışmaları devam eden Hızlı Tren konusuna da değinen Yılmaz, "Şuanda önümüzde Hızlı Tren gündemi var. KTÜ Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Fazıl Çelik'in savunduğu kadar Bayburtlu bu meseleye sahip çıkmıyor. Bayburt masası dediğimiz o portrede haklı olduğumuzu daha gür bir şekilde duyurabiliriz" ifadelerini kullandı.
Kadir Yılmaz, "Dernek olarak Laleli çalıştayı diye bir çalışma gerçekleştirdik. Laleli Barajı projesini gerçekleştirecek olan Akfen Holding'i Bayburt'a davet ederek, köylerimizde insanlarımızla buluşturduk. Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik mesleki etkinlik programları yaptık. 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşvik Yasası'yla alakalı bir basın açıklaması düzenledik. Bayburt adına üzücü de olsa 6. bölgede olmayı hak ettiğimizi savunduk. Belediye Başkanı ile bir toplantı gerçekleştirerek Bayburt'ta TOKİ olacaksa düz alanlarda değil de, kimsenin cesaret edemeyip giremediği mahallelerde olması gerektiğini söyledik. Bunu da söylemlerimizde sürekli olarak tekrar edeceğiz. TOKİ kentsel dönüşüm yapacaksa buna ihtiyacı olan mahallelerimizden başlamalıdır" dedi.
Basın mensuplarının katıldığı toplantı yaklaşık 2 saat devam etti.
Toplantı bitiminde Teknik forum derneğinin önümüzdeki günlerde önemli konukları değişik zamanlarda derneğe davet ederek Bayburt'un sorunlarına çözüm aramak adına toplantılar düzenleyeceklerini ve toplantılara basın mensuplarının da davet edileceğini belirttiler.
(YY-AT-Y)

15.12.2012 14:35:32 TSI

Editör: Wan Haber