Bayburt'ta kar yağışının etkili olması nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Bayburt Valiliğinden yapılan açıklamada, ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, ilçeler ve bağlı köylerde okul öncesi,ilköğretim,özel eğitim merkezleri ve liselerde eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.
Olumsuz hava şartları ve bazı yerlerde yoğun olarak görülen esintiyle birlikte yükseklerde miniklerin okula gitmekte zorluk çekmesi nedeniyle okullar tatil edildi.
Cumartesi gününden itibaren yağan kar yağışı yer yer tipiye dönüşmekte olup Bayburt eğitiminin yüzde 70'den fazlasının taşımalı olması ve hemen bütün köy yollarının kapalı olması nedeniyle eğitime bir gün kar engeli kondu.
Köyde kalan bir çok öğrencinin eğitime başlayamamış olması, Bayburt'ta oturup köylerde eğitim veren öğretmenlerin okullarına ulaşamamış olması, İl Özel İdaresi'nin yoğun mesaisine karşı esinti nedeniyle açılan yolların tekrar kapanması Bayburt'ta eğitime ara verilmesinin diğer nedenleri arasında yer aldı.
Diğer yandan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, kentte kar nedeniyle sabah itibariyle 165 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtirken yakın köy yollarının açılmasıyla kuşluk saatleri itibariyle 142 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi. Babacan, İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için çalışma yapamadıklarını, uygun hava koşullarının oluşmasıyla çalışmalara başlanacağını kaydetti.
Kent merkezinde 35 santimetreye ulaşan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde yer yer 1 metreyi aştığı öğrenildi.
(MY-AT-Y)

07.01.2013 16:23:23 TSI

Editör: Wan Haber