Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, Bayburt Ziraat Odasının 11 bin 850 kayıtlı faal üyesine, 1 Ziraat Mühendisi ve 3 çalışanıyla hizmet vermekte olduklarını ayrıca Başak Sigorta Acenteliği, Tigem Bayiliği ve Tarımsal Danışmanlık Sertifikası yanında Makine Parkı olarak Taş Toplama Makinesi, Pancar Söküm Makinesi ve 1 adet binek otomobili olan bünyesinde Koyuncular Birliğini kurup ve barındıran bölgenin en kayda değer odalarından biri olduklarını söyledi.
Ziraat Odası çalışmaları hakkında bilgi veren Yıldırımtepe, "İki yıldır SODES kapsamında "Toprağın Elleri Pazara Uzanıyor" Tarımsal Ürünleri Paketlemeye yönelik projemiz devam etmektedir. Bitkisel üretimin düşük olduğu ilimizde üretimi yükseltmeye yönelik çalışmalarımız, danışmanlık Hizmetlerimiz, Çiftçi Bilgilendirme toplantılarımız, Sertifikalı Tohum satışlarımız ve tarımsal girdilerde piyasaya müdahale yapmaktayız. Tarımsal Desteklemelerde ve tarımsal kredilerde çiftçilerimize yardımcı olduklarını( muamele işlemlerinin tümünün hazırlanması) Kamu nezdinde çiftçilerimizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Konuşmasında Bayburt'taki tarım ve hayvancılığın önemine değinen Yıldırımtepe, "Türkiye nüfusunun % i tarım ve hayvancılıkla uğraşırken ilimizde bu oran tam tersine u dir. Bu orandan anlaşıldığı üzere ilimizde Tarım ve Hayvancılık çok önem kazanmaktadır. Yapılacak olan Kamu yatırımlarının tamamına yakını tarım ve hayvancılığa yönelik yapılmalıdır. Ekonomik anlamda ilimizin kalkınması ancak tarım ve havyacılığın kalkınması ile mümkündür. 9500 aile işletmesi ticarette çiftçilerin sırtından şekillenmektedir. " dedi.
Bayburt'taki tarım ve hayvancılıkta sorun olarak gördükleri ve bu sorunları aşmak için önerilerde bulunan Yıldırımtepe, "Eğitim ve
Tarıma dayalı sanayinin olmayışı sorun teşkil etmektedir. Eğitim alanında lise bazında ve Yüksek Okul bazında tarıma dayalı hiçbir okul yoktur. Daha önceleri var olan tarım Lisesi de maalesef kapatılmıştır. Sorunlarımızı aşmak için yine daha önce var olan şimdilerde kapatılan et ve süt ürünlerine yönelik tarımsal işletmelerin yeniden açılması, Lise ve yüksek okul düzeyinde eğitim verecek okulların ilimizde açılması son derece acil ihtiyaç olarak görülmektedir." Dedi
Bayburt'ta Ziraat Odası olarak geleceğe yönelik hedeflerine değinen Yıldırıptepe, "Çiftçilerimizin tüm tarımsal girdilerini daha ucuz fiyata temin ederek tüm çiftçilerimizin ihtiyaçlarınızı karşılamak. Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin öğrenmek istediği her alandaki Eğitim ve bilgilerine sahip olmak, kamu nezdinde kurumsal bazda gerileyen kariyerini ön plana çıkarmak." diye konuştu.
(YY-AT-Y)

14.01.2013 12:52:31 TSI

Editör: Wan Haber