Önceki gün Erzurum 'da hayatını kaybeden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak için Bayburt Üniversitesinde bir anma töreni düzenlendi.
Tören Yakutiye Cami İmam Hatibi Enis Aslan hocanın Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Rektörün çalışmaları, Bayburt Üniversitesi ile ilgili projeleri ve kişiliği ile ilgili düşüncelerini dile getirdiler.
Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Rektör Gökhan Budak'ın dönem arkadaşı olan Prof. Dr.Önder Şimşek duygu dolu konuşmasında; "Bayburt Üniversitesi çok değerli Rektörünü Atatürk Üniversitesi değerli bilim adamını bende 23 yılık arkadaşımı kaybettim bunun derin ve üzüntülü acısını yaşamaktayım. Bu acıyı, bu üzüntüyü kelimelerle anlatmak gerçekten çok zor, herhalde sözün bittiği yer burası olsa gerek. Değerli arkadaşım canım kardeşim ile birlikte 1990 yılında Atatürk Üniversitesinde mastır yapmaya başlamıştık. Aynı alanda çalıştık, beraber çok güzel çalışmalar yaptık yapmış olduğumuz çalışmalarımızı Uluslar arası nitelikli dergilerde yayımlamayı başardık. Rahmetli Rektörümüz çalışmayı çok severdi, üretmeyi çok sever bilimselliği her zaman ön planda tutardı. Bayburt Üniversitesi Rektörü olduğu zaman kendisini çok büyük heyecan içerisinde görmüştüm bana önder'ciğim Bayburt Üniversitesini Ulusal ve Uluslar arası nitelikli Üniversiteler arasına beraber taşıyacağız onun için ne gerekiyorsa hep beraber yapacağız diyordu. Çok büyük idealleri, güzel projeleri vardı. Bayburt'a sevdalıydı Bayburt Üniversitesine hizmet etmek ona büyük zevk verirdi. Herkese eşit yakınlıkta olan herkese yakın olan herkesin problemini çözmek için uğraşırdı. Herkesi severdi kimseyi düşüncesinden dolayı farklı görmezdi herkese eşit yakınlıktaydı. Üniversiteyi adaletli ve istişareyle yönetmeyi arzulardı, her zaman bizlerle istişare ederdi. Hocamızı kaybettik bende canım kardeşimi kaybettim kendisine Allahtan rahmet diliyorum hepimizin başı sağ olsun " diyerek duygularını dile getirdi.
Milletvekili Bünyamin Özbek ise konuşmasında; "Gökhan hocamızla hedeflerimiz vardı. Bayburt olarak yeni bir kampus yapma hedefimiz vardı. Bayburt'a vizyon kazandırma hevesimiz vardı. Üniversitesiyle, öğretim elemanıyla ve öğrencisiyle Bayburt'u büyütme hevesi vardı. Takdiri ilahi çok erken aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Hocamızın eğitim ve yönetici kariyerinin dışında insani duyguları ön planda olan bir kişiydi. Bir gün sayın rektörümüz beni telefonla aradı. "Bizim acilen Maddi durumu iyi olmayan Bayburtlu öğrencilerimize burs bulmamız gerekiyor, burs sağlamak suretiyle bunlara yardımcı olmamız gerekiyor" diye ricada bulunmuştu. Biz de kısa sürede Gökhan hocamızın sayesinde öğrencilerimize burs ayarlamaya çalıştık. Burs işi devletimizin ve farklı kuruluşların göreviydi ama hocamız merhametinden dolayı kendine görev üstlenmişti. Çok merhametli biriydi. İnsanları seven, insanları üzmek istemeyen heyecanlı bir insandı. Bundan sonra Bayburt olarak Bayburt Üniversitesi olarak yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Buradaki çalışma arkadaşlarıyla mutlaka bir vizyonu vardı. Gökhan hocamızın o vizyonuyla bundan sonra devam edeceğiz. O'nun heyecanıyla devam edeceğiz. Gökhan hocamızın ruhunun şad olması için gerekli gayreti göstereceğiz. Ben kendisine tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Bayburt'umuzun başı sağ olsun."dedi
Bayburt Valisi Hasan İpek ise konuşmasında; "Gökhan hocamızla birlikte uzun süre çalışmadık ama çok uzun mesai yaparak birlikte çalıştık. Kendisi hem üniversiteye hem Bayburt'a hem de ülkemize için güzel şeyler yapabilmek için sürekli bir gayretin içerisindeydi. Bizde ona sürekli olarak destek vereceğimizi her zaman gösterdik, birlikte çalıştık projelere başladık. Ama ömrü bu kadarmış Cenabı Allah onu bizden aldı. Kesinlikle çok iyi bir insan ve iyi bir Müslümandı. Arkasından kendisine dua edecek insanlar bıraktı. Ben kendisine dua ediyorum. Cenabı Allah onu rahmetiyle yargılasın, mekanı cennet olsun." diyerek duygularına dile getirdi.
Anma törenin ardından rektörlük binasına geçen Vali İpek burada rektör için hazırlanan Anma Defterine duygularını aktardı.
(YY-AT-Y)

29.01.2013 14:48:24 TSI

Editör: Wan Haber