Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü dolayısıyla Kop Şehitler Anıtı'nı ziyaretle başlayan kurtuluş programı liseler arası Bayburt konulu bilgi yarışması ile devam etti.
Şair Zihni Kültür Merkezi'nde belediye ve Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgi yarışması,Vali Vekili Ali Gökay ve Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ın tüm yarışmacı öğrencilere başarılar dileyerek hediye dağıtımı ve belediye tarafından hazırlanan 'Ermeni Mezalimi' belgeselinin gösterimi ile başladı.
Bayburt'ta faaliyet gösteren 10 lise arasında yapılan bilgi yarışmasında öğrencilere Bayburt'la ilgili toplam 20 soru yöneltildi. Her bir doğru cevabın 5'er puanla değerlendirildiği yarışma sonucunda Anadolu İmam Hatip Lisesi 70 puanla birinci, Anadolu Fen Lisesi 65 puanla ikinci olurken, Rekabet Kurumu Anadolu Öğretmen Lisesi ise 45 puanla üçüncü oldu.
Yarışma sonrasında dereceye giren öğrenciler Vali Vekili Ali Gökay ve Belediye Başkanı Hacı Ali Polat tarafından altınla ödüllendirilirken, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından daha önce okul öncesi, ilköğretim birinci kademe, ilköğretim ikinci kademe, lise ve öğretmenler arasında çeşitli konularda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri verildi. Yarışmaya katılan okulların idarecilerine ise Belediye Başkanı Polat tarafından plaket verildi.
Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Peygamber Efendimizin 'Kendini bilen Rabbini bilir' Hadis-i Şerifini hatırlatarak, "Biz de bu Hadis-i Şeriften hareketle dedik ki; ilk önce herkes kendini tanısın, Bayburt'u tanısın, Bayburt'un tarihini, kültürünü, doğasını, şarkısını türküsünü, kayakçısını ve boksörünü tanısın" dedi.
Yarışmaya katılan bütün öğrencileri tebrik eden ve yarışmanın amacının Bayburt'u her yönüyle bilinmesini sağlamak olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Polat konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"21 Şubat kutlama programlarını hazırlarken Milli Eğitim Müdürlüğümüze Bayburt konulu bir bilgi yarışması düzenlemeleri hususunda bir teklif sunduk. Arkadaşlarımızda sağ olsunlar kısa zaman içerisinde güzel bir çalışma ortaya koymuşlar. Sorularımız içerisinde bir kaçı zordu ama gerçekten çok güzel sorular hazırlamışlar. Önemli olan şudur; içerisinde yaşadığımız toplumda neler oluyor. Kim hangi başarılara imza atmış bunları bilmek zorundayız. Ben de burada sadece dereceye girenleri değil, herkesi tebrik ediyorum. Bu gibi yarışmalara katılmak başlı başına bir başarıdır. Birazda tersinden değerlendirirsek birinci olan okulumuz 6 tane soruyu bilemedi. Bu soruların hepsi Bayburt'la ilgiliydi. Bunları bilmek zorundayız. Kendimizi bileceğiz, toplumumuzu bileceğiz, dağımızı taşımızı bileceğiz. Aslan Dağı'nın rakımını bildikten sonra Everest dağının yüksekliğini öğreneceğiz. Çoruh nehrinin debisini ölçtükten sonra Tuna'yı öğreneceğiz. Onun için ilkönce kendi tarihimizi ve kültürümüzü öğrenmemiz gerekiyor. Bizim kendimize özgü bir kültürümüz ve yapımız var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum."
(YY-AA-Y)

20.02.2013 14:43:48 TSI

Editör: Wan Haber