AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Hazreti Muhammet'in doğum günü olan Mevlit Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan gecenin Mevlit Kandili olarak idrak edildiğini belirten Baybatur, "Hazreti Muhammet'in insanlık alemine İslam Dünyası'na hayatıyla, yaşamıyla örnek olarak geldiğini hayatımızın her anında idrak etmeliyiz. Kutlu Doğumunu idrak ettiğimiz efendimiz örnekliği ve rehberliği ile bütün zamanların ve bütün insanlığın örnek alacağı peygamberdir" dedi.
AK Parti Manisa İl Başkanı Baybatur, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Yaşadığımız bu günlerde Peygamber Efendimizi idrak etmek yüreklerimizi rahatlamak, insanların bir birini daha iyi anlamasını sağlamak, insanlığın nefrete ve kine düştüğü durumdan iyiliğe ve şefkate yönlendirmek olmalıdır. Ellerimizi ve gönlümüzü duaya açtığımız bu gecede bütün günahlarımızdan yüce rabbim arındırsın. Dünyanın neresinde olursa olsun insanların savaştan barışa dönmesini nasip etsin. Dünya Peygamber efendimizin doğumuyla güzelleşti. Cehaletin tırmandığı insanlığın yok sayıldığı bir dönemde 1442 yıl önce dünyaya gelen Peygamberimiz nuruyla ışığıyla insanlığa rehber oldu. Kız çocuklarının diri diri gömüldüğü cahilliğin son bulması için büyük badireler yaşadı. İnsanlığın yeniden kazanması için insanlara güzel örnek olabilmek için çaba gösterdi. Bu gün peygamber efendimizi anlamak ve idrak etmek insanlığa bu günde hizmet vermek anlamına geliyor. Mevlit Kandili İslam Işığı'nın doğduğu gündür. Mevlit Kandili'nin Türk ve İslam dünyasına hayırlar getirmesi Allah'tan diliyorum."
(YB-ERG-Y)

22.01.2013 18:53:51 TSI

Editör: Wan Haber