Erzincan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü tarafından Kadın Merkezi (KAMER) üyelerine gıda eğitimi verildi. Gıdaların saklanması ve muhafazası konulu eğitim Ev Ekonomisi Teknisyeni Habibe Mutu tarafından verilirken eğitim programına yoğun ilgi vardı. Sinevizyon gösterisi eşliğinde verilen eğitim programında Ev Ekonomisi Teknisyeni Habibe Mutu, katılımcıları reçel ve marmelat yapımı konusunda bilgilendirdi.
Katılımın bir hayli fazla olduğu eğitimde Ev Ekonomisi Teknisyeni Habibe Mutu, marmelat nasıl yapılır, marmelat yapımında nelere dikkat edilir, daha kaliteli ürün elde etmek için uygulanacak yöntemler nelerdir gibi konularda görsel videolar sunarak eğitime katılan kadınları bilgilendirdi. Mutu, Vakfın talepleri doğrultusunda bu tarz eğitimlerin uygulamalı olarak da yapılabileceğini ve bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Günün belirli saatlerini KAMER Vakfı'nda değerlendiren kadınlar, üretime daha fazla katkı sağlayabilmek adına bu tarz eğitimlerin kendileri için çok yararlı olduğunu belirterek Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden buna benzer konularda eğitim almak istediklerini vurguladı. Dar gelirli aileler açısından bu tür eğitimlerin son derece yararlı olduğunu ve aile ekonomisine büyük faydalar sağladığını kaydeden kadınlar, hem fazla gıdaları değerlendirdiklerini hem de aile bütçesine katkı sağladıklarını söylediler.
(CM-AT-Y)

09.02.2013 10:06:06 TSI

Editör: Wan Haber