Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün yürüttüğü 'Adaletin Şefkat Eli 'projesi kapsamında Fethiye'de bir bayan mahkum meslek sahibi olmasını sağladı.
Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı ve Denetimli Serbestlik müdürlüğü koruma kurulu 12 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve cezasını çekmiş olan bir bayan mahkumu Fethiye'de iş sahibi yaptı.
Konya'da 2002 yılında ev sahibi ile tartışması sonucu ev sahibini tabanca ile yaralayan ve Konya ağır Ceza mahkemesi tarafından 12 yıl hapis cezasına çarptırılıp KonyaAlanya ve Denizli bozkurt açık cezaevinde 5 yıl hapis yatan evli 3 çocuk annesi Meral Bayram denetimli serbestlik için yaptığı müracaatla meslek sahibi oldu. Denetimli serbestlik şube müdürlüğü koruma kurulu tarafından Fethiye'de önce Mısır satıcılığı yapan Meral Bayram kurulun ve belediye'nin sağladığı imkanlarla "ayvalık tost ve Çay evi" dükkanı açtı. Cumhuriyet Başsavcısı Ergun Tokgöz meral Bayram'ı yaptığı bu güzel çalışma nedeniyle kutlayarak dükkanına asması için Osmanlı Güneşi tablosu hediye ederken denetimli serbestlik şube müdürü Murat Tuncer'de Duvar saati hediye etti.
BAŞSAVCI 485 VATANDAŞA YARDIMCI OLDUK
Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ergun Tokgöz yaptığı açıklamada 485 vatandaşa suç işleme sonrasında toplumsal sorumluluk projesi çerçevesinde yardımcı olduk dedi. Başsavcı Ergun Tokgöz "Bu toplantımız denetimli serbestlik Şube Müdürlüğümüzün Koruma Kurulları toplantısı. Şuanda toplantıyı yaptığımız alan özel bir alan. Bilindiği üzere Denetimli Serbestlik kapsamında vatandaşlarımız suç işleme sonrasında hem topluma adaptesini sağlamak hem de bir kısım iş bulma amaçlı organizasyonu gerçekleştirmekle ilgili olarak kurul olarak bir görevimiz var. Bu bağlamda kurulumuzun biryı aşkın süreden buyana Meral hanıma devam eden bir desteği var. Bu süreç içinde ilk olarak Kordon boyunda bir mısır tezgahı açıldı. Kendisi gayretli çalışmaları neticesinde bunu büyüttü ve bugün bu toplantıyı gerçekleştirdiğimiz çay ve tost satışı yapılan bu mekanı açtı" diyerek. "Suç işleyip de cezasını çekmesinin ardından yeniden topluma inen insanların toplumla bir arada olmasını sağlayan ve hayatını devam ettirmesini sağlaması adına bu tip alanların yaratılması çok önemli. Bu konuda kurul üyelerimizin hepsinin ayrı ayrı gayretleri oldu bu anlamda hepsine teşekkür ediyoruz. Güzel örneklere toplumun ihtiyacı var. Bu çalışmada çok güzel bir örnek. Çalışmaların toplumsal sorumluluk projesi kapsamında olması gerektiğine inanıyorum. Bence atılan bu adım güzel bir adım. İnşallah bu adımlar büyüyerek üreme şeklinde daha güzel sonuçlar vereceğine inanıyorum. Şuanda Denetimli Serbestlik kapsamında 485 vatandaşımız suç işleme sonrasında bu kapsamda değerlendirme içerisinde. Zaten kurulumuzun bu toplantılarında bu tip olaylar değerlendiriliyor" dedi.
TUNCER " MERAL HANIMIN GAYRETLERİNİ GÖRDÜK"
Fethiye Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Murat Tuncer de, "Yaptığımız çalışmanın ve verdiğimiz emeğin karşılığını almamnın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz kendi üzerimize düşeni yaparak işin içinden sıyrılmadık. Bu çalışmada meral hanımın büyük gayretlerini gördük. Bizler sadece kendisine destek olmaya çalıştık. Asıl bu işi meral hanım ve eşi başardı" dedi.
5 yıl cezaevinde kalan Meral Bayram ise, "Ben cezaevinde yattım. Benim belli bir işim yoktu. Daha önce bazı mağazalarda çalıştım. Ben cezaevine 2002 yılında ev sahibimi silahla yaralamak suçundan Konya Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak ceza aldım ve ilk olarak Konya Cezaevine, ardından ise Alanya ve Denizli Cezaevlerinde beş yıla yakın yattım. Ben ilk olarak 20 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye oldum ancak iki yıl dışarıda kaldıktan sonra Yargıtay'dan dosya gelince yeniden cezaevine girdim. Ben Fethiye'de ilk olarak Denetimli Serbestlik kapsamında Fethiye Kordonunda mısır satıyordum. Herkes benim için eşini öldürdüğü için cezaevinde yatmış siye konuşuyorlar. Ben eşimi öldürmedim. Benim eşim askerde öldü. Benim çocuklarım şehit çocuğudur. Ben ev sahibim beni rahatsız ettiği için silahla ev sahibimi yaralamak suçundan cezaevine girdim. Ben kendisine beni rahatsız etme kapıma gelme diye kaç defa ikaz ettim ama dinlemedi. Bende bir anlık sinirle kendisini vurdum. Belki cezasını benim vermem yanlış oldu. Adalete başvursam onlar cezasını verirlerdi ancak bir anlık sinirle kendimi kaybettim ve ev sahibimi vurdum. Adalette bana ceza verdi. bende cezamı beş yıla yakın cezaevinde yatarak çektim. Cezaevinde yaptığım yanlıştan dolayı uzun süre mahkum kaldım ama cezaevinden çıktıktan sonra Devletimizden çok büyük destek aldım. İki yıldan buyana iş konusunda bana büyük destek sağladılar. Bana destek olanlara ne kadar teşekkür etsem azdır. Diyen Meral Bayram cezaevinde yatıp çıktıktan sonra iş bulmak yada iş kurmak ne yazık ki hiçte kolay değil. Ama bana devletimiz büyük destek vererek ilk olarak kordonda mısır satışı yaptım şimdi de bu çay ocağını açtım. Cezaevine giren insan elbette pişman olur bende yaptığım hatadan dolayı çok pişman oldum, üzüldüm ve çok acı çektim. Bugünde bana destek veren Denetimli serbetlikŞube Müdürlüğü Koruma Kurulu Üyelerini yeni açtığım iş yerinde ağırlıyorum ve kendilerine tost ikramında bulunuyorum buda benim için ayrı bir mutluluk ve güzellik. Bu insanlar bana güvendiler, destek oldular bende onların bu güvenini boşa çıkarmamak için özverili bir şekilde çalışıyorum" diye konuştu.
(MY-MB-İK)

25.01.2013 12:49:58 TSI

Editör: Wan Haber