Demet Akalın'ın da dahil olduğu birçok ünlünün modacılığını yapan ve İstanbul Kadıköy’de bulunanbir modaevinin sahibi olan Gonca Şahinbaş, iki çalışanıyla davalık oldu.


AYRILMAK İSTEDİLER

Davaya konu olan olay ise çalışanların işten ayrılmak istemesi. 2.5 yıldır modaevinde çalışan 35 yaşındaki Vildan Akbulut ve 1 yıllık çalışan Selcan Yücesan (27), çok çalıştırıldıkları gerekçesiyle 2013 yılının haziran ayında işten ayrılmak istedi.

ÇALIŞANLARINA VAROŞ DEDİ

Modaevinin iş yükünün fazla olduğu bir dönemde çalışanların bu taleplerine sinirlenen Şahinbaş, 15 günlük yasal sürelerini doldurmak için çalışmaya devam eden iki kadına “Basit kadınsınız. Örümcek kafalısınız. Varoşsunuz” dedi.

İki çalışan da patronlarını savcılığa şikâyet etti. Modaevi sahibi hakkında 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Anadolu 62. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava da Şahinbaş,hakaret etmediğini savunarak, “Ayda 40 gelinlik yaptığımız bir dönemde iştenayrılmak istediler. Sonra gelip 15 gün çalıştılar. Gelinlikleri bitirdikten sonra işten ayrıldılar” dedi.

BASİT KADIN CÜMLESİNE ŞOK

Mahkeme, Gonca Şahinbaş’ı “Varoş, basit kadın ve örümcek kafalı” sözleri nedeniyle 3 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Şahinbaş’ın cezası 5 yıl ertelendi.

Editör: Wan Haber