Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden'in eşi kişisel gelişim uzmanı Yeşim Erden, kişisel gelişim konularında toplumun çeşitli kesimlerine seminer vermeye devam ediyor.
Geçtiğimiz aylarda öğretmenlere, öğrencilere, öğrenci velilerine, engelli ve engelli velilerine yönelik farkındalık temalı seminerler veren Kişisel Gelişim Uzmanı Yeşim Erden Uşak ve ilçelerinde bu seminerlerle çok sayıda kişiye ulaştı.
Eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısında özellikle lise son sınıf öğrencilerine yönelik şubat ayı başında başlatılan seminer programları kapsamında Kişisel Gelişim Uzmanı Yeşim Erden ilk etapta Uşak merkez ilçedeki tüm 12. sınıf öğrencilerine ulaşmayı hedefliyor. İlk olarak Atatürk Lisesi ve Sait Sabri Ağaoğlu Lisesinden toplam 236 öğrenciye seminer veren Kişisel Gelişim Uzmanı Yeşim Erden'in programı Atatürk Kültür Merkezi salonlarında gerçekleştiriliyor.
Sınav stresini yenme, pozitif düşünce ve hayata bakış üzerine farkındalık oluşturma seminerlerinin amacıyla ilgili bir açıklama yapan Kişisel Gelişim Uzmanı Erden, "Amacım, öğrencilerimizi pozitif düşünmeye ve yaşamı fark etmeye yönlendirmek, onlara yaşadıklarını fark ettirmeyi başarabilmektir. Seminerlerim sırasında hayatın içinden, yaşanmış olaylardan örnekler veriyorum. Çok daha zor şartlarda elde edilen gerçek başarı hikâyelerini anlatıyorum. Hayatın doğumdan ölüme uzanan süreçte bir mücadele olduğunu, ancak bu zorlu mücadele içinde bile mutlu olabilmenin mümkün olduğunu anlatıyorum. Genç öğrencilerimize başarıyı yakalamanın zor olmadığını, paylaşmanın zevkini ve güzelliklerini anlatmaya çalışıyorum. Seminerlerimde şunu gözlemliyor ve çok mutlu oluyorum: Öğrencilerimiz çok zeki, hepsi pırıl pırıl. Onların merakları, bilgi ve potansiyelleri gözlerinden okunuyor. Biraz harekete geçirilmeye ihtiyaçları var gibi. Bunun için de önce kendilerine inanmaları gerekiyor. Biz sadece onları motive etmeye çalışıyoruz. Bunu da hep birlikte başaracağımıza inanıyorum" dedi.
Kişisel Gelişim Uzmanı Yeşim Erden, Mart ayı ortalarına kadar devam edecek seminerler kapsamında Uşak Merkez ilçedeki 27 lisede eğitim gören 2 bin 500 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.
(KY-İK)

14.02.2013 11:08:23 TSI

Editör: Wan Haber