Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde (SBK) mücadele eden Samsun Basketbol, Samsun Genç Erkeklerde mücadele eden Yolspor ile hazırlık maçı yaptı.
TKB 1. Ligi ekiplerinden Samsun Basketbol, Yaşar Doğu Spor Salonu'nda Genç Erkekler Samsun birincisi Yolspor ile yaptığı hazırlık maçını 83-81 kazandı.
Erkek basketbol takımı ile yapılan hazırlık maçını değerlendiren SBK Basketbol Şube Sorumlusu Saim Uzun, "Hafta sonu oynayacağımız Edremit Belediye maçı hazırlıklarına devam ediyoruz. Edremit maçı bizim için çok önemli. Ligde kalma ve düşme durumumuzu belirleyecek olduğu içinde çok önem arz ediyor. Bu haftayı bunun için çok iyi hazırlanarak geçirmeyi istiyoruz. Bugün Samsun Genç Erkeklerde Samsun şampiyonu olan Yolspor ile hazırlık maçı yaptık. Bu hazırlık maçında 83 81 gibi bir skorla galip gelerek bitirdik. İnşallah bu skor hafta sonu oynayacağımız Edremit Belediye maçına yansır. Erkek takımıyla maç yapmamızdaki amaç, genç takım düzeydeki erkek takımı Samsun'da gerçekten üst düzey bir basketbol oynadı. Onlarla bugün güzel bir maç oldu ve başa baş bir maç oldu. Maç sonunda da 83-81 gibi bir skorla yendik. Buna gösteriyor ki genç takım düzeyindeki bir erkek basketbol takımı bayan basketbolunda başa baş mücadele yapabiliyor. Erkekle bayanın arasındaki güç dengesinin ne kadar yakın olduğunu gösteriyor. Bizde bunu düşünerek güçlü bir rakip olsun, maç başa baş gitsin istedik" dedi.
Hafta içinde kulübe gelen hacizle ilgili de bilgi veren Uzun, "Bu hafta içi oyuncularımızdan bir tanesinin 2006 yılından Hüseyin Tayinci'nin dönemindeki alacağından dolayı beklemediğimiz bir haciz olayı gerçekleşti. Şu anda hacizle ilgili görüşme yapılıp, düzeltme yolundayız. Kulübümüz bu tür olumsuzluklara rağmen çalışmalara devam etmektedir. Şu anda gayet düzgün bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.
(GKH-SLH-MFS-MFS-S)

16.01.2013 18:25:29 TSI

Editör: Wan Haber