CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'e destek çıktı. CHP'nin oyuna gelmeyeceğini söyleyen Batum, "Bunlar gibi sırtlanlara arkadaşımızı kesinlikle parçalatmayız" dedi.
CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Zonguldak'ta basın toplantısında açıklamalarda bulundu. CHP İl Örgütü Toplantısı'nda konuşan Batum, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'e destek oldu. CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'ın bir toplantıya katılmak zorunda kaldığı için Zonguldak'a gelemediğini belirten Batum, şöyle konuştu: "Adalet ve Demokrasi haftası nedeniyle bizleri buraya davet ettiler. Emine Ülker Tarhan ile sabah buraya geliyorduk. CMK kanununda yapılan değişiklik bittikten sonra danışma kurulunda yeni gündem tespit edileceği için oradaki toplantıya katılmak zorunda kaldı. Bir eksiğiz ama burada değerli arkadaşlarımızla onun eksiğini kapatacağız. Bu hafta önemli bir haftadır."
Türkiye üzerinde her zaman bir takım oyunlar oynandığını anlatan Batum, şunları söyledi: "Bu oyunlar oynanırken oyunun aslını görmeyelim diye bu oyunu oynayanlar hiçbir merhametleri, acı duyguları olmadan insanları toplumları, ortadan kaldırmaktan hiç çekinmiyorlar. Ta o dönemlerde çok insan bunun farkına varmadı. Türkiye'de insanlar sağ sol diye gençler birbirini öldürmeye başladılar. Bu gençler o silahları, bırakın parasını vermeyi, bir kurşunun parasını veremeyecek çocuklar çifte tabancalarla gezerek birbirlerini öldürdüler. Altındakini biz sorgulamadık. Bir gün kahraman bir gazeteci çıktı. Kendi yorumunu katarak ne olup bittiğini gerçekten anlatmak isteyen bir Uğur Mumcu çıktı. Araştırma yaptığını, bu silahların ABD'den, Bulgaristan'da bir şirkete geliyormuş. Oradan Türkiye'ye getirildiğini söyledi. Bunun üzerine Uğur Mumcu'yu ortadan kaldırdılar. Bu gün aynı oyun oynanıyor. Bu gün biz Başbakan Apo'yu asacak mı, yoksa onunla sarılıp öpüşecek mi? BDP'nin dokunulmazlıklarını kaldıracak mı bunlar konuşuluyor. Türkiye'de iş güvenliği, iş güvencesi, insanların köle gibi çalıştırılmasını engelleyen bütün düzenlemeler mi ortadan kaldırılıyor."

SİSTEMİ KURMUŞLAR
Türkiye'de insanların köle gibi yaşanmasının engellenemediğini öne süren CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, "Türkiye neden insanların köle gibi yaşamasını engelleyemiyor. Bunları birileri bıraktırıyor, sordurtmuyor. Başbakan ne güzel söyledi, 'Asalım Apo'yu' dedi. Bu adama güvenilmez ki" dedi.
CHP'nin bu oyunlara gelmeyeceğini anlatan Batum, konuşmasına şöyle devam etti: "Meclis görüntülerine bakın, BDP'liler oraya çıkıp da 'Bu Cumhuriyet bizi mahvetmiştir. CHP bizi mahvetmiştir. AK Parti olmasa bize hak vermeyecektiniz' derken birbirlerine çak yapmıştır. Neden hiçbir tanesi madencilerin böyle koşullarda ölmemesi için önlem almadılar. Çünkü sistemi kurmuşlar. 12 Eylül öncesinde de böyleydi. Bazı ahlaksızlar Türkiye'de böyle bir sistem kuruyor. Sistemin işlemesi için hiç acımaları yok. Ama o ahlaksızlıkların kendi kurdukları düzen yürüsün. Biz bunu konuşmak için geldik. CHP bu gün panelde konuşacağımız da budur. Bu durumdan nasıl çıkacağız. İnsanları köle olmaktan nasıl kurtaracağız. Gerçek sorunlar dururken, 8 işçi yaşamını yitirmişken nasıl biz durup da Meclis'te olmayan saçma sapan şeyleri tartışıyoruz. Bunu aramızda konuşmak için geldik."

İĞRENÇ BİR KOALİSYON
Anadilde savunma ile ilgili yaşananları son saniyesine kadar takip ettiklerini dile getiren CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, şunları söyledi:
"Anadil de savunma, anadilde savunmama. Net olarak bunu söyleyeyim. İki gün orada daha öncede komisyonda bu yasanın geçmesi sırasında oradaydık, son saniyesine kadar. Bu yasa tartışılırken sinirlerimiz bozulmadan oradaki inanılmaz koalisyonu gördük. Bu koalisyon size net söylüyorum. Bana utanç verici bir şekilde gelmişti. Obama'nın sopası olan bir koalisyon. İğrenç bir koalisyon. Bu koalisyonun bütün mensupları sahneye çıktıklarında, kaba etnik milliyetçilik yapıyorlar. Bu yasaya karşı çıktığımızda bunun sosyal demokrasiyle, bağdaşmayacağını söylüyorlar. Akşam 11.30'da Birgül Ayman Güler 'Kral çıplak' dedi. Dedi ki, 'Bize sakın, kaba etnik milliyetçiliği bize ilericilik solculuk diye yutturmaya kalkışmayın. Sizin Türkiye'de emekliler, taşeronlar, hiçbir hakkı olmayan emekliler, yaşayacak şeyi olmayan işçiler, sendikasızlar için ne söylediniz' dedi. 'Bizi sakın kandırmayın' dedi. 'Etnik kaba milliyetçiliğinizi solculuk olarak yutturmaya kalkmayın' dedi. 'Bizim millet anlayışımız, ırka dayanmayan Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni, etnik kökene, cinsiyete, mezhebe dile dine dayanmayan hepsini içeren Türk Milleti anlayışıdır' dedi. Bunun için biz anayasa teklifi verdik. Orada, 'Irka, din, etnik köken, mezhep, cinsiyet ayırımı olmaksızın eşitlik temelindeki hukuksal bağ' dedik. 'Türk Milleti anlayışı hepsini içerir' dedik. Kelimelerimi seçerek söylüyorum. Bazı ahlaksızlar, 'Eşit olmadı, eşitliği bozdu' diyerek anlatmaya çalıştılar. CHP bu oyuna gelmeyecek. Birgül Ayman Güler böyle bir insan değildir. Bu sözlerin sonuna kadar arkasındayız, arkadaşımızı kimseye yem etmeyiz. 'Hiç kimseye sen benden eşit değilsin, kaba Kürt Milliyetçiliği yapıyorsunuz biz yutmayız, yutanınız yutsun' demiştir. Bunlar gibi sırtlanlara arkadaşımızı kesinlikle parçalatamayız."

YANLIŞ ANLAMIŞ
CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'ın istifa etmeyi düşündüğü yönündeki açıklamalarını değerlendiren Batum, sözlerine şöyle devam etti: "İstifa eden arkadaşımız Adıyaman milletvekilimiz büyük bir ihtimalle yanlış anlamıştır. CHP olarak Birgül Ayman Güler'i bırakın, bir tanemizin bile ırkçı anlayışta olmadığımızı, alındıysa bunu anlatmak Salih arkadaşımızı tekrar içimize almak bizim de boynumuzun borcudur. Birgül Ayman Güler'in kesinlikle böyle bir şeyi olmamıştır. 'Kürtlerle Türkler eşit değildir' gibi söylemleri kesinlikle yoktur. Parti içinde olmadı da Salih arkadaşımız bireysel olarak alındı ve istifa etti. Kendisine anlatacağız. Anlatmak boynumuzun borcudur. Salih Fırat da bilir. Bizim içimizde ırkçı yönden bakan, çünkü biz AK Parti veya BDP'li değiliz. Cumhuriyeti kuran CHP'liyiz"

ÇAĞDAŞ HUKUKÇULAR DERNEĞİ BASKINI
Polis tarafından yapılan operasyonun televizyon kanallarında yayınlanmadığını iddia eden Süheyl Batum, operasyonu şöyle değerlendirdi:
"Hukuk açısından inanılmaz olaylar yaşıyoruz. Bir ülkede avukatların, hukukçuların ofisleri büroları nasıl aranır. Bu ülkede CMK yasası düzenleme getirmiş. Bu düzenlemeyi kim getirdi AK Parti. Ne diyor 'Bir avukatın savunmacının bürosunu ofisini iş yerini arıyorsan. Savcı olacak, hakim karar verecek. Savcı bizzat nezaret edecek. Baro başkanı ya da bir temsilcisi hazır bulunacak' diyor. Savcı yok, polis kararıyla, baro başkanı içeriye zor girdi. Bu faşizmin Türkiye'deki göstergelerinden birisidir. Biz, bunların ağa babalarının faşizmine bırakmadık. Obama'nın sopasına izin vermedik. O gün Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir televizyonunda bu olay yer almadı. Bir resim göstermedi. Kapı kırılmış, içeriye girmişler. Böyle bir haber Türkiye Cumhuriyeti'nde yok. Bu olay nedir ya. O avukatlara yapılan arama gençlere yapılan 4 bin polisle, Ortadoğu'ya gitmesi, gittikten sonra yalanlarla, kafama bomba atmışlardı demesi, akşam bazıların televizyona çıkarak vallahi yapmışlardı demesi bizim açımızdan kabul edilir değildi. Bir şeye bakın, 'Lütfen herkes TBMM'nin dün akşam kabul edilen yasaya baksın. Abdullah Gül de imzalamadan bir dikkat edin. Diyor ki 'Eğer Türkçe bilmiyorsa, tercüman yardımından yararlanır devlet verir parasını da devlet öder' diyor."
(OA-HO-Y)

25.01.2013 17:58:02 TSI

Editör: Wan Haber