Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, öğrencilerin sorunlarının çözümü için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Çünkü sizleri çocuklarımız gibi görüyoruz. Hatta bir sorununuz olduğunda babanızdan daha erken bana ulaşabiliyorsunuz. Bu diyalog sizin için önemli bir şanstır” dedi. 


YYÜ Veterinerlik Fakültesi’ne bu sene kayıt yaptıran 190 öğrenci için ilk kez önlük giyme töreni yapıldı. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde yapılan önlük giyme töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, bu yıl YYÜ'yü tercih eden öğrencilerin çok şanslı olduğunu söyledi. Yakın zamanda üniversitede yeni yapılan yurtların faaliyete geçeceğini ifade eden Prof. Dr. Battal, bununla birlikte tüm binaların en güvenli yapılar haline geleceğini açıkladı. Veteriner Fakültesi'nin Türkiye'nin en güçlü kadrosuna sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Peyami Battal, ''Türkiye'nin en güçlü kadrolarından birine sahip fakültemizde eğitim görmek sizler için önemli bir şans. Fakültemizde 1 öğretim görevlisine 6 öğrenciden daha az sayıda öğrenci düşüyor. Bunun yanında Van içinde barındırdığı tarihi, doğal değerleri ile çok güzel bir kent. Bu da sizler için önemli bir şans. Sorunlarınızın çözümü için biz elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü sizleri çocuklarımız gibi görüyoruz. Hatta bir sorununuz olduğunda babanızdan daha erken bana ulaşabiliyorsunuz. Bu diyalogda sizin için önemli bir şans. Twitter'da 2 saniye de bana ulaşabiliyorsunuz. Bir sorununuz olduğunda twit attığınız anda, o sorunun çözümü için hemen gereken çalışmaları yapıyoruz'' diye konuştu.


Üniversitede bir ilki gerçekleştirmek amacıyla bir araya geldiklerini söyleyen Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder ise, önlük giyme törenlerini geleneksel hale getirmek istediklerini açıkladı.


Yapılan konuşmaların ardından YYÜ Veteriner Fakültesi'ni tercih eden ilk üç sıradaki öğrenciye teşekkür belgesi verildi. Tören, fakülteye yerleşen 190 öğrenciye önlüklerinin giydirilmesi ile son buldu.

Editör: Wan Haber