Batman'da Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında bu yıl 4'üncüsü hazırlanan ve bugüne kadar toplam 17 bin dar gelirli öğrencinin yararlandığı 'Hedef ilk 15 Projesi' Batman Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törenle başladı.
Törende bir açıklama yapan Batman Valisi Yılmaz Arslan, projeyle 38 bin veliye ulaşıldığını belirtti. Vali Arslan, "14 kurs merkezinde toplam 234 öğretmenin görev alacağı projeden dar gelirli aile çocukları faydalanacak. Bize düşen, sınavlara hazırlanan sevgili öğrencilerimizin gelişmiş illerde var olan imkanları burada kendilerine sağlamaktır. Türkiye Cumhuriyeti eğitim konusunda son dönemlerde tarihinin en büyük açılımlarını ve atılımlarını yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. Ülkemizde son 8 yıldan bu yana bütçede en fazla harcama eğitime ayrılmaktadır. Elbette ki bunu daha da arttırmak geliştirmek zorundayız. Niye çünkü biz genç nüfusa sahip 20 milyonun üzerinde öğrencisi olan bir ülkeden bahsediyoruz. Dolayısıyla bu alana ne yapsak azdır ve bundan sonrada yapılanlar geliştirilerek devam edecektir" dedi.
Batman Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ise yaptığı konuşmada, eğitimin, bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, maddi ve manevi kültürel değerlerini koruyup geliştirerek, gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan olmazsa olmaz, vazgeçilemez ve ertelenemez bir süreç ve olgu olduğunu söyledi. Akboğa, "Bizler, eğitimde fırsat eşitliğini yakalamak, her bireyin eğitimin tüm olanaklarından eşit imkanlarda yararlanmasını sağlamak amacıyla yaklaşık 4 yıldır devam ettirdiğimiz 'Hedef İlk 15 Projesi'ni yeniden başlatıyoruz. Valiliğimizin öncülüğü ve destekleriyle bugüne kadar projeden 17 bin öğrencimiz faydalanmış, ayrıca 38 bin veliye de ulaşılmış ve sınava hazırlık sürecinde destek sağlanmıştır. Bu yıl SBS'de bin 700, LYS'de ise 800 öğrencimizin faydalanacağı proje ile anayasada belirtilen eğitimde fırsat ve imkan eşitliğini oluşturmaya çalışacağız. Projede toplam 234 öğretmenimiz görev almıştır. Rehber öğretmenlerimiz, öğrencilerimize psikolojik destek sağlamakla birlikte, ailelere yönelik seminerler de vermektedir" şeklinde konuştu.
(MŞY-AKK-Y)

06.01.2013 16:15:07 TSI

Editör: Wan Haber