Batman'da, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapan BDP'liler ile özürlü arabasıyla yoldan geçmek isteyen engelli bir vatandaş arasında gerginlik yaşandı. Engelinin üzerine yürüyen partililere BDP Batman Milletvekili Ayla Akat müdahale etti.
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünde BDP'liler, parti binası önünde toplandı. Aralarında BDP Batman Milletvekili Ayla Akat ve Belediye Başkan Vekili Serhat Temel'in de bulunduğu grup yürüyüş yapmak istedi. Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine grup, parti binası önünde basın açıklaması yaptı. Akat'ın konuşması sırasında kalabalığın içinde bulunan engelli bir vatandaş, motosikleti ile grubun arasından çıkmaya çalıştı. Partililerin engelli vatandaşa tepki göstermesi üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Engelli vatandaşı çekiştirmeye çalışan kalabalığa Akat engel oldu. Ayla Akat, "Sizin engellerinizle burada ortaya koymuş olduğunuz gücün de halkın iradesinin önüne geçemez. Amacınızı biliyoruz, yapmak istediğinizi biliyoruz ama bugün uluslararası komployu mahkum ettiğimiz gibi sizin yaşlı engelli bir vatandaşı bu konuda alet olarak kullanmanızı da lanetliyoruz" dedi.
Basın açıklaması sonrasında dağılan çocuklar, ara sokaklarda lastik yakarak, polis araçlarını taşladı. Polis, göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.
(MŞY-YRT-CC-Y)

15.02.2013 15:06:51 TSI

Editör: Wan Haber