Batman Belediyesi tarafından yapımına başlanan Diyarbakır Caddesi Turgut Özal Bulvarı İyileştirme Projesi'nin birinci etap çalışmalarında sona doğru yaklaşıldığı belirtildi.
Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, belediyenin vizyon projelerinden biri olan Diyarbakır Caddesi Turgut Özal Bulvarı İyileştirme Projesi birinci etap çalışmalarının ağır kış şartlarına rağmen devam ettiğini, yapılan son düzenlemelerle birinci etabın tamamlanacağını duyurdu. Turgut Özal Bulvarı'nın yaya ve trafik akışına uygun hale gelmesi için tedbir ve önlemlerini aldıklarını belirten Temel, "Bildiğiniz üzere Turgut Özal Bulvarı çalışması ve trafik akışı düzenlemesine ilişkin işin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Şu anda son haliyle park bahçe müdürlüğü ekiplerimiz orada çiçeklendirme ve ağaçlandırma yapmakta, hem orada yaşanan araçların park sıkıntısını çözecek şekilde yön, uyarı, ışıklı butonlar ile trafik levhaların yerleştirilmesi tedbirleriyle caddeye müdahale edilmektedir" dedi.
Bulvarın en son haliyle istedikleri gibi projeye uygun hale geldiğini dile getiren Temel, "Hem trafik kurallarına uyma, hem bulvarın trafik akışına müsait hale gelmesi açısından bizim tedbirlerimiz ve önlemlerimizi daha sıkı bir hale getireceğiz. Bu haliyle Diyarbakır Caddesi'nin yeni görüntüsü ve işlerliği bu anlamda yerini bulmuş olacaktır. Bu çalışmamız, bu projemiz zaten yaptığımız kamuoyu araştırmalarında halkımızın bu projemize yönelik olarak yüzde 80 oranında olumlu yönde görüş belirtmişti. Bundan sonraki hem trafik denetimleri ve yanlış araç park uygulamalarına sen vererek, hem de kaldırım işgalleri, oradaki kahvelerin yine görüntü kirliliğine neden olan tabelalarını bir düzene koymuş olacağız. Bu haliyle de Batman hem yaşanılabilir bir kente, hem de çok daha güzel ve modern bir görüntüye kavuşmasını sağlamış olacağız" diye konuştu.
(MŞY-YRT-AKK-Y)

07.01.2013 17:11:10 TSI

Editör: Wan Haber