Aile ve Sosyal Politikalar Batman İl Müdürlüğü, bünyesindeki kurumlarda görev yapan personelin motivasyonunu artırmak amacıyla bir moral programı düzenledi.
Programda, seminerden sinevizyon gösterilerine, canlı müzikten, kokteyle birçok etkinlik yer aldı. Etkinliğe Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli yoğun katılım gerçekleştirdi. Programın açış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erhan Güngör, genellikle yardıma muhtaç insanlara hizmet veren personelin böyle bir etkinlikle moral bulacağına inandıklarını söyledi. Bir toplumun değerinin, en zayıf halkaya verdiği önem kadar olduğunu belirten Güngör, "Muhataplarımızın dezavantajlı insanlar olduklarını unutmayıp, yeri geldiğindede abla, ağabey, anne ve baba olmaktan geri kalmayalım. Devlet olarak bizler vatandaşının efendisi değil, hizmetkarı olmalıyız. Biz kimsesizlerin kimsesi, karanlıkların ışığı, sessizliğin sesi olmalıyız" dedi.
Programda kürsüye davet edilen Dicle Üniversitesi Öğretim Grevlisi Yrd. Doç. Dr. Psikolog Saliha Antar, katılımcılara 'Beyin ve davranış' konulu seminer verdi. Antar, personelin çalışma şevkini artırmaya yönelik verdiği seminerini, "insanın evrensel bir varlık olduğu ve her şeyin beyinle başlayıp, beyinle bittiği" fikri çerçevesinde şekillendirdi. Beynimizin sıradan bir organ olmadığını ve insanların beyinlerini daha çok olumsuz yönde kullandığını kaydeden Antar, "Beynimizi ve bedenimizi cezaevlerine dönüştürmeyelim. Beyinler özgür olmadığı sürece doğru kararlar verilmez. Yeteneklerini gerçekleştirebilen, çalışabilen, kendisine ve çevresine zarar vermeyen insan normal bir insandır. Doğru algı ve yorum bilgi ya da zeka işi değil; ahlak işi, kişilik işi ve akıl işidir. Beynimizi sağlıklı kullanırsak bizim dostumuz olur ve eğer sağlıksız kullanırsak düşmanımız olur" şeklinde konuştu.
Program, kurumun çalışmalarının yer aldığı slayla devam etti. Ardından Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenler grubu tarafından seslendirilen türküler eşliğinde devam etti.
(MŞY-AKK-Y)

09.12.2012 13:14:18 TSI

Editör: Wan Haber