Adana'da miras yüzünden kayınbiraderini başına bastonla vurarak öldürdüğü ileri sürülen katil zanlısı eniştenin ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.
Edinilen bilgiye göre, merkez Çukurova ilçesine bağlı Salbaş Mahallesi'ndeki kahvehanede 15 Ekim 2012'de karşılaşan Cumaali Karabulut (65) ile kayınbiraderi Ahmet Türkmen (46) miras tarla yüzünden tartıştı. Karabulut, "Kayınbabamdan kalan tarlada eşimin de hakkı var. Hep sen ekip, biçiyor, icara veriyorsun. Bu yıl da 2 yıllığına ben icara vereceğim" deyince kayınbiraderi Türkmen de karşı çıkıp, "Sen adam mısın, kim oluyorsun?" diye bağırınca tartışma kavgaya dönüştü. Kahvehanedekiler enişte kayınbiraderi ayırdı. Kısa süre sonra kahvehaneye gelen Karabulut, sandalyede oturan kayınbiraderi Türkmen'i kafasına bastonla vurarak öldürdü.
Miras yüzünden kayınbiraderini öldürmekten tutuklanan Karabulut, Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.
Müebbet hapsi istenen Karabulut, kayınbiraderini kendisine küfrettiği için öldürdüğünü itiraf ederek, "Kayınbabamdan miras kalan tarlayı yıllardır kullanıyordu. Olay günü tarlayı kiraya vereceğimi söyledim. Bana hakaret edip, yumrukla vurdu. Küfür edince sinirden yerdeki bastonla başına vurdum, öldü. Pişmanım, öldürme niyetiyle vurmadım" dedi.
Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.
(FKE-AKL-Y)

28.01.2013 09:10:44 TSI

Editör: Wan Haber