Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 37 kişinin ölümüne neden olan saldırıyla ilgili son dakika açıklama yaptı. Başsavcılık açıklamasında "Olayın kimler tarafından ve ne şekilde gerçekleştiğine dair ayrıntılı açıklama için zamana ihtiyaç var" dedi.

MART 2016 ANKARA SALDIRISI

13 Mart 2016'da 18:45'te Güvenpark, Kızılay, Ankara'da otobüs duraklarına yakın bir mesafede gerçekleşen, 37 kişinin hayatını kaybettiği ve 19'u ağır 125 kişinin de yaralandığı bombalı araba saldırısı.

Saldırı, Ekim 2015'teki ve Şubat 2016'daki patlamalar ile birlikte beş ay içinde Türkiye'nin başkentinde gerçekleşen üçüncü bombalı saldırı oldu.

11 Mart 2016 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçiliği, Bahçelievler'de bir saldırı olabileceğine dair uyarıda bulunmuştu. Aynı duyuruda Türkiye hükümetine ait bina ve lojmanlara potansiyel bir saldırı olabileceğine yönelik bir istihbarat bilgisinin ellerinde olduğu da duyurulmuştu. Büyükelçilik twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla bu istihbaratın Türkiye hükümeti kaynaklı olduğunu da belirtti.

İki saldırganın MOBESE kameralarından tespit edildiği bildirilmiştir. Kesin kimlik tespiti için şüphelinin ailesinden DNA örneği alındığı ve DNA eşleşmesinin ardından ikinci saldırganın açık isminin kamuoyuyla paylaşılacağını ifade edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada saldırıyı yapan kişinin Seher Çağla Demir olduğu, Demir'in 2013 tarihinden itibaren PKK mensubu olduğu olduğu, daha sonra Suriye'ye (Suriye Kürdistanı) geçtiği ve bu süre içerisinde YPG kamplarında eğitim aldığı ifade edildi.

Editör: Wan Haber