Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, patlamanın meydana geldiği bölgedeki delil toplama çalışmalarına bir başsavcı vekili ve bir savcının bizzat refakat ettiğini ve olayın çok yönlü olarak araştırıldığını söyledi. Patlamanın nedeninin tespit edilmesine ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirten Solmaz, konunun tam olarak aydınlatılmasından sonra kamuoyuna bir açıklama yapacaklarını ifade etti.

Patlamada vatandaşların bir kısmının yaşanan izdihamdan dolayı yaralandığını söyleyen Solmaz, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve olası her ihtimalın titizlikle araştırılarak kamuoyunun bilgilendirileceğini ifade etti.

Patlamanın ardından çok sayıda kişi yaralıların tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi, Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi, Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'nin yanı sıra bazı özel hastanelere giderek kan verdi. Hastanelere giden binlerce kişi kan vermek için kan merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kan toplanması için ise bir çok alanda çağrıların yapıldığı görüldü. Hastanelerin önünde partililerin bekleyişi devam ediyor. HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'ninde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Aydoğan, burada tedavi gören 52 kişin hafif şekilde yaralandığını ve kısa bir süre içerisinde de taburcu edileceğini söyledi.

KENTTE PROTESTO EYLEMLERİ SÜRÜYOR 

HDP'nin mitinginde yaşanan patlamanın ardından Diyarbakır'da kepenk kapatma, araçlarla korna çalma ve ışık kapatma gibi çeşitli eylemlerle protesto gösteriler gece boyunca devam etti.

DTK AÇIKLAMASI: PATLAMADA 2, BİR KİŞİ DE DÜŞEREK HAYATINI KAYBETTİ

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Sağlık Meclisi, patlamada 316 kişinin yaralandığını açıkladı. Miting alanında bir kişinin de düşerek öldüğünün belirtildiği açıklamada, 'Patlamada 2 olmak üzere miting alanında da bir kişinin düşmesi sonucu toplam 3 kişinin hayatını kaybettiği, 10'u ağır olmak üzere toplam 316 yaralı bulunmaktadır. Bu temelde HDP'ye yapılan bu saldırıyı nefretle kınarken, halkımızı sağduyu ve sukunete davet ediyoruz. 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin başarısına yönelik yapılan bu saldırıyı gerçekleştiren, ortaya çıkarmayan, koruyan ve kullandığı dil ile teşvik edenlere halkımızın sandıkta gerekli cevabı vermeye çağırıyoruz' denildi.

Editör: Wan Haber