Antalya'nın Manavgat ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Ocak, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Vural'ı ziyaret etti.
Başsavcı Ocak'ın ziyaretinin kendilerini memnun ettiğini belirten MATSO Şükrü Vural, "Adalet ve hukuk sistemi; toplumsal barışın, düzenin, huzurun, birlik ve beraberliğin temel taşlarından biridir. İç içe olan, ayrılmaz bir bütün olan adaletin ve hukukun etkin, hızlı, tarafsız işlemesi, bu iki kavrama, sisteme olan inancı ve güvenci arttırır. Bizim Türk adalet ve hukuk sistemine olan inancımız tamdır. Adalet kurumlarına, kadrolarına olan güvenimiz sonsuzdur. Adaletin işlemediği, aksadığı veya yanlış işletildiği bir ortamda barış olmaz, güven olmaz" dedi.
Anayasada hukukun varlığı ve üstünlüğünün teminat altına alındığını belirten Vural, "Herkesin adalete, hukuka güvenmesi ve ona yardımcı olması gerekir. Adalet mülkün temelidir. Devletin varlığı ve bütünlüğü adaletle var olur. Memleketler kılıçla alınır, ama adaletle muhafaza edilir" diye konuştu.
(AK-SK-Y)

14.02.2013 12:15:54 TSI

Editör: Wan Haber