Karşıyaka Belediye Tiyatrosu'nun bu sezon sahnelediği iki oyunun başrol oyuncuları başarılı performanslarıyla alkış topluyor. Simay ve Gamze kardeşler, sahne aldıkları "Çirkin Ördek Yavrusu" ve "Tersine Dünya" isimli oyunlarda adeta oyunculuklarını konuşturdu.
Tersine Dünya adlı oyunun "Bitirim Leyla"sını 26 yaşındaki Gamze Vardar üstlenirken, çocuk oyunu Çirkin Ördek Yavrusu'nda başrolü 12 yaşındaki kız kardeşi Simay baygın aldı. Evde birbirlerine her zaman destek olduklarını söyleyen kardeşler, sahne tutkularını ise, "Tiyatro hayatımızın bir parçası gibi" diyerek dile getiriyor. Boş zamanlarında birlikte evde tiyatro çalıştıklarını belirten kardeşler, böylelikle birbirlerinin eksiklerini tamamladıklarını, sahneye daha hazırlıklı çıktıklarını söylüyor.
Karşıyaka Metin Aşık İlköğretim Okulu yedinci sınıf öğrencisi Simay Baygın sınıf öğretmeni Yasemin Değerliyurt'un girişimleri ile tiyatroyla tanıştığını belirterek, "Okulumuzda kurulan tiyatro için uzman eğitmen geldi. Tiyatroyu çok sevdim. Daha sonra Karşıyaka Belediye Tiyatrosu'na devam etmeye başladım. Hocamız Zekeriya Hocalar'dan çok etkilendim. Üniversitede de konservatuar okumak istiyorum" dedi. Hem yetişkinlere yönelik oyunda hem çocuk oyununda sahneye çıkan abla Gamze Vardar ise, tiyatroyla kız kardeşini kurslara getirip götürürken tanışmış. Kardeşinin tutkusuna ortak olan Gamze Vardar, "Karşıyaka Belediye Tiyatrosu'nda Simay'ı beklerken özenerek ben de katılmak istedim. Bir yıl süren eğitimlerden sonra küçük rollerle sahneye çıkmaya başladım. Başarımın sürmesi nedeniyle yeni dönemlerde daha önemli rollere çıkmaya başladım. Bu dönemde iki oyunda da görev alıyorum. Kardeşimle iki arkadaş gibiyiz, beraber gelip gidiyoruz. Evde çok iyi anlaşıyoruz" diye konuştu.
Tiyatroya devam edenlerle çok iyi arkadaş olduklarını belirten Gamze, "Boş zamanlarımızda da hep bir araya geliyoruz. Yaşıtlarım eğlence yerlerine giderken bizler tiyatroda bir araya gelince eğleniyoruz" dedi. Tiyatro eğitiminin hayatlarına çok şey kattığını belirten Gamze-Simay kardeşler, "Kendimize güvenimiz arttı. Sahnede aldığımız rolleri adeta yaşıyor gibiyiz. Hayatımız daha da renklendi. Oyunlarımıza gelen arkadaşlarımız daha sonra övgü dolu sözleriyle bizleri arıyor. Bizlere bu imkanı sağlayan Karşıyaka Belediye Başkanımız Cevat Durak'a teşekkür ediyoruz" diye de ekliyor.
Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde her hafta Cumartesi günleri saat 20.00'de yetişkinlere yönelik "Tersine Dünya", her Pazar da saat 14.00'te çocuklara yönelik "Çirkin Ördek Yavrusu" adlı oyun ücretsiz davetiyeli oynuyor. Tiyatro izlemek isteyenler Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürlüğü veya Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nden davetiye temin edebilir.
(BK-)

18.02.2013 12:43:23 TSI

Editör: Wan Haber