Konya'da devam eden 40. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş altı Karate Şampiyonası'nda müsabakalara başörtüsüyle çıkmak isteyen Selvanur Akkurt, standartlar yerine getirilemediği için başörtüsüz mücadele etmek zorunda kaldı.
44 ülkeden 850 sporcunun katıldığı 40. Avrupa Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda devam ediyor. Şampiyonanın ikinci gününde, Dünya Karate Federasyonu'nun başörtüsü serbestliğinin ardından tatamiye başörtüsüyle çıkmak isteyen Selva Nur Akkurt (17) bu isteğini gerçekleştiremedi. Ümit kadınlar kumitede yarışan Akkurt, ilk maçında İspanyol rakibini 3-2 yendi ancak çeyrek finalde Fransız rakibine 4-3 yenilince şampiyonaya veda etti.
Genç karateci Selva Nur'un babası ve antrenörü Abdülkadir Akkurt, müsabakaların ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, başörtüsüyle mücadele edebilme kararının yeni bir karar olduğu için standartlarının net şekilde belli olmadığını söyledi. Akkurt, "Biz aslında başörtüsüyle çıkmak istiyorduk. Dünya Karate Federasyonu'nun standardı bone gibi bir şeydi. Boynun açık olması gerek dediler. O açıdan kızımıza onla ilgili önceden hazırlık yapmadığımız için birkaç deneme yaptık, olmadı. Başından düşüyordu başörtüsü. Bu seferlik böyle çık dedik. İnşallah onun tam standartları belirlenirse önümüzdeki zamanlarda başörtüsüyle çıkmak istiyoruz. Yeni bir karar olduğu için tam statüsü de belirlenmedi. Şu an hakemler biraz muallakta. Kesin bir şey yok ama onunla ilgili hakemler çalışma yapacak. Başörtüsü şu standartta, şu renkte olacak diye. Biz de onu bekliyoruz" dedi.
Akkurt sporcunun elenmesiyle ilgili olarak ise, "İlk maçı güzeldi. Selva'nın gurubu çok zorlu bir gruptu. İspanya ile çıktı rakibini 3-2 yendi, Fransız'a 4-3 yenildi. Bu gruptaki en iyi rakiplerimiz de zaten İspanya ile Fransa'ydı. Kısmet bir daha ki sefere inşallah" diye konuştu.
(SA-İP-BÇ)

09.02.2013 18:18:28 TSI

Editör: Wan Haber