İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in 14 yıldır çözülemeyen ve Basmane Çukuru ilgili planın geçtiğimiz Büyükşehir belediyesi meclis toplantısında geçmesini değerlendirdi.
Basmane çukuru ile ilgili kademeli bir yol haritası belirlediklerini belirten Başkan Kocaoğlu, "Basmane çukuru ile ilgili plan geçti. Biz orada kademeli bir yol haritası belirledik biliyorsunuz. Şu anda belli gündemler meclisin gündeminde kalıyor. Hem plan geçiyor hem de TMSF'ye verilecek cevap geçti. Hukuki nedenlerden dolayı satılamayacağını ifade ediyoruz. Planı yapıyoruz. Plan gerçekleştiğindeki aşamada ne yapacağımıza karar vereceğiz" dedi.
İzmir'in 14 yıldır bu sorunun çözülmesini beklediğini dile getiren Başkan Kocaoğlu, sorunu artık çözüme ulaştırmak istediklerini söyledi.
Başkan Kocaoğlu, alanı belediye hizmet alanı yapacaklarını, yol haritasının ana hatlarını belirlediklerini kaydederek, şunları söyledi: "Plansız bir alanın satılması, alınması vesairesi mümkün değil. Bu arada bu kentin bir sorunu. 14 yıldır bu sorunla kent de uğraşıyor, büyükşehir de uğraşıyor. 9 yıldır da biz uğraşıyoruz. Artık çözüme ulaşmamız gerekiyor. Çözüme ulaşmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi yol haritasının ana hatlarını belirledi. Ama stratejiyi meclis de belirlemek istiyorum. Mecliste aldığımız kararlarla yolumuza devam edeceğiz. Umuyorum hem tmsf tarafı hem .. tarafı hem güçbirliği tarafı çözüme yönelik ki öyle umut ediyorum, herkes iyi niyetlikısa zamanda bu iş çözülür. Bizim hakkımız alınır verilir, biz inşaat yapmak istiyoruz, ofise ihtiyacımız var. Belediye hizmet alanı yapacağız. Yüzde 30'unu bize yapıp veren taahhül eden onu da belediye kurum olarak sağlıklı garantiye bağladıktan sonra bizim için hiçbir sorun yok. Şu anda yazışma boyutunda olacak. Ama her zaman biz onlara gideriz, onlar bize gelir, seve seve."
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı 3. Olağan Meclis Toplantısı'nda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Basmane Çukuru'ndaki hisselerinin 'satış' önerisi mecliste reddedildi.Konak Belediyesi'nin çukurla ilgili hazırladığı binlik plan ise oyçokluğu ile kabul edildi.Alınan karar doğrultusunda plana iptal davası açılmazsa Büyükşehir Belediyesi, Güç Birliği, EGS ve TMSF masaya oturup yeni bir sözleşme yapacak.
(HD)

16.02.2013 14:26:49 TSI

Editör: Wan Haber