Aydın'ın Nazilli ilçesinde ortak iş yapmak için bankadan para çekip eski patronuna veren şahıs, çıkan kavgada eski patronunu silahla vurarak öldürdü. Eşi öldürülen yaşlı kadın, polis memurlarına sarılarak gözyaşı döktü.
Olay, dün akşam saat 23.00 sıralarında Arslanlı Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, İzmir'de ikamet eden İlyas G. (37) ile daha önce yanında çalıştığı eski patronu Durmuş Ali Er (56) ortak poşet imalatı işi yapmaya karar verdi. Bankadan 22 bin TL kredi çeken İlyas G., yaklaşık 5,5 aydır poşet imalatı için makine almaması nedeniyle Er ile tartıştı. İşe başlanılmaması nedeniyle çektiği krediyi ödemede zorlanan ve eşinin yaşanan maddi sıkıntılar yüzünden annesinin evine gitmesine kızan İlyas G., cuma günü İzmir'den Nazilli'ye geldi. Durmuş Ali Er, Altıntaş Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzerindeki iş yerine gelen İlyas G'ye işlerinin yoğun olduğunu belirterek, "Ekmek al, bizim eve git yemeğini ye. Akşam detaylıca konuşuruz" dedi. Dün akşam saat 21.00 sıralarında o Durmuş Ali Er'in evine giden İlyas G.'yi Er'in eşi Cennet Er (66) karşıladı. Daha önce de yanlarında çalışan ve ara ara görüştükleri İlyas G.'yi eve davet eden Cennet Er, İlyas G.'ye yemek hazırladı. Cennet Er, daha sonra ise çay demleyip ikram ederek İlyas G. ile birlikte eşinin eve gelmesini beklemeye başladı. Bir süre sonra eve alkollü olarak gelen Durmuş Ali Er ile İlyas G. sohbete başlarken, Cennet Er ise başka bir odada namaz kıldıktan sonra yattı. Yatağından silah sesiyle fırlayan Cennet Er, odaya geldiğinde eşinin kanlar içindeki cansız bedeniyle karşılaştı. 250 metre kadar ileride bulunan İlçe Jandarma Komutanlığı'na giden Er, durumu nizamiyede nöbet tutan askere bildirdi. Jandarmanın haber vermesi üzerine polis ve 112 Acil Sağlık ekibi olay yerine geldi. Durmuş Ali Er'in göğsüne isabet eden tek kurşunla hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerinde 3 adet daha boş kovan bulunurken, uzun süre polis ekiplerinin sakinleştirmeye çalıştığı yaşlı kadın eşinin öldüğünü öğrenince sinir krizleri geçirdi. Polis memurlarına sarılarak gözyaşı döken Cennet Er, "Ne olur söyleyin Durmuş öldü mü? Ben şimdi ne yaparım. Bana şimdi kim bakar" diye feryat etti.
Yaşanları güçlükle anlatan Cennet Er, uyurken bir anda silah sesleriyle uyandığını ifade ederek, "Eşim ile İlyas konuşurken ben yan odaya geçtim ve namazımı kıldım. Çok yorulmuştum, bundan dolayı yattım. Bir ara silah sesleri duydum. Sanırım 3-4 el ateş edildi. Daha sonra içeri gittiğimde Durmuş'u kanlar içinde gördüm. Pencereyi açıp komşuların duyması için bağırdım. Daha sonra ise İlyas'ı kaçarken gördüm. İleride bulunan jandarmaya giderek durumu anlattım" dedi.
Durmuş Ali Er'i vurduktan sonra kaçan İlyas G. İse, eve giden polis ekiplerini durdurarak teslim oldu. Sağlık kontrolünün ardından Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne getirilen zanlı, gazetecilerin "Pişman mısınız?" sorusuna "Evet, pişmanım" yanıtını verdi. İfadesinde suçunu itiraf ettiği öğrenilen İlyas G.'nin, "Birlikte iş kurmak için kredi çekip kendisine verdim ancak beni hep oyaladı. Nazilli ve İzmir'de tuttuğum evlerin kirasını ve kredi borcunu ödeyemediğimi söyledim. 'Banka beni icraya verecek' dediğimde bana 'Cezaevine gider aslanlar gibi yatarsın' deyince çılgına döndüm. Alt kata inerek daha önceden yerini bildiğim yastık altındaki kendisine ait tabancasını aldım ve merdivenlerden üst kata çıktım. Elimde silahı görünce bana doğru geliyordu, o an silahı 4 el ateşledim ve evden kaçtım" dediği öğrenildi.
Eşini kaybeden Cennet Er'in ise ifadesinde, kocasının silahı olmadığını iddia ettiği belirtildi. Durmuş Ali Er'in cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(ÜÖ-MB-CC-Y)

09.02.2013 11:53:55 TSI

Editör: Wan Haber