Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Başkonuş Yaylası'nda düzenlenen istişare toplantısında işadamları ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Meclis çalışmalarından arta kalan zamanlarının büyük kısmını memleketleri Kahramanmaraş'ta geçiren Milletvekilleri Pakdil ve Ramazanoğlu, bu hafta sonunu da kentin beklentilerine çözüm arayarak geçirdiler. AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ve Gençlik Kolları Başkanı Fırat Görgel'in de katıldığı toplantıda, işadamları ve basın mensuplarıyla bir araya gelen vekiller, kentin ve ülkenin sorunları hakkında istişarelerde bulundular.
Yeşilin beyaza büründüğü ve kartpostallık görüntülerin oluştuğu Başkonuş Yaylasındaki buluşmada, Kahramanmaraş'ta eğitim, sağlık, ulaşım, ticaret ve turizm alanında gelinen son nokta ve bundan sonraki süreçte yapılması gerekenler konuşuldu.
Toplantıda konuşan Pakdil, Türkiye'nin enerjisini AK Parti iktidarlarıyla birlikte millete hizmet yolunda harcadığını söyledi. 12 Eylül Referandumuyla birlikte ülkenin vesayetçi bir yönetim anlayışından uzaklaşarak daha demokratik bir görünüme kavuştuğunu vurgulayan Pakdil, yeni anayasayla birlikte Türkiye'yi daha aydınlık yarınların beklediğini kaydetti.
Millete hizmet anlayışıyla politika yaptıklarını, bunun da toplum nezdinde her dönem teveccühle karşılık gördüğünü işaret eden Pakdil, şunları kaydetti:
"Bakınız 3 genel seçim, 2 mahalli seçim ve 2 defa referandum yapıldı. Yani 7 defa milletin önüne sandık kondu. Bunların hepsinde bizim ileri sürdüğümüz tezler, çözüm önerileri konusunda milletin desteğini aldık. O günden bu güne kadar geçen sürede milletin bize desteği hep arttı. Eğer bir ülkede istikrar, güven yoksa, siyasetçilere güvenilmiyorsa, atacağınız adımları hep ölçülü atmak ya da atamamak riskiyle karşı karşıya olursunuz. Çünkü Özal'dan sonra 91'den 2002'ye kadar ülke koalisyonlarla yönetildi. Bir kısım meselelerde Türkiye karar alamadı ve çok şeyler kaybetti. Yaşadığımız süreç içerisinde bunun bedellerini çok ağır olarak ödedik. Ama 2002'den itibaren geçen sürede Türkiye hep müspete doğru ilerledi ve en güzelini yapmaya çalıştı. Bunu da gerçekleştirdi. Bu güzel gelişmeleri hem ülke bazında hem de yerel bazda bariz bir şekilde görebiliyoruz."
Milletvekili Ramazanoğlu ise Türkiye'nin terör sorununu çözmesiyle beraber, adımlarını daha da büyüterek geleceğe yürüyeceğini söyledi. Terörün bitirilmesi için yakalanan bu ortamın değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Ramazanoğlu, "Gerçekten çok iyi bir fırsat yakalamış durumdayız. Başbakanımız ve hükümetimiz bu noktada çok doğru adımlar atıyorlar. Toplumun tüm kesimleri de bu sorunun çözülmesini istiyor. Bu fırsatı değerlendirmeli ve terör sorununu bir daha karşımıza çıkmayacak şekilde çözmeliyiz" diye konuştu.
Ramazanoğlu, Türkiye'nin terör sorununun çözümü ve doğru enerji politikalarıyla büyümesini ve gelişmesini daha da hızlandıracağını sözlerine ekledi.
Öte yandan toplantıda, Afşin-Elbistan Termik Santrali'ne yapılacak yeni yatırımlarla enerji üssü konumundaki bölgenin, daha da gelişim göstereceği vurgulandı. Kahramanmaraş'a kurulması planlanan ikinci organize sanayi bölgesinin de ele alındığı toplantıda, bu OSB'yle birlikte hem Kahramanmaraş'ın hem de Gaziantep'in kullanabileceği uluslar arası bir havaalanının gündeme gelebileceği tartışıldı.
Toplantıda, turizm alanında yapılan çalışmalar da değerlendirilirken, özellikle Başkonuş Yaylası'nın yerli ve yabancı turizm açısından önemi vurgulandı. Beyazı, yeşili, mavisi ve çok çeşitli canlı türleriyle Türkiye'nin en güzide yerlerinden biri olan Başkonuş Yaylası'nın daha da gelişmesi için gayret gösteren Hukukçu-İnşaat Mühendisi Serdar Erdoğan Yılmaz'a teşekkür edildi.
Defterdar Osman Koçaş, KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu 2. Başkanı Halil İbrahim Gümüşer, Akarca Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Akarca, TEMSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ökkeş Gümüşer, Eczacı Nuri Arpasatan, Uzm. Dr. Nuri Kasaboğlu ve diğer ilgililerin katıldığı toplantı soru-cevaplarla son buldu.
(YUT-Y)

04.02.2013 15:18:33 TSI

Editör: Wan Haber