Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı'nın oyuncuları, Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV) Mersin Öğrenim Birimi'ni ziyaret ederek, TEGV'in destek olduğu çocuklar ile bir araya geldi. Çocuklar ile sohbet eden basketbolcular, onlara imza vermeyi de unutmadı.
Ziyarette basketbolculara, Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özcan ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Mete Babaoğlu eşlik etti. Ziyarette konuşan Başkan Mehmet Özcan, eğitimin çok önemli olduğunu vurguladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak bu tür ziyaretlere devam edeceklerini ifade eden Özcan, "Biz çocuklarımızla bir araya gelerek hem onlara unutulmaz dakikalar yaşatıyoruz hemde basketbolu onlara anlatarak artık basketbolu da bir futbol gibi yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Mersin'de biz hem bayanlarda hem de erkeklerde birinci ligdeyiz. Bunun için Mersinlilerin desteğine ihtiyacımız var. Özellikle ikinci yarı bütün maçlarımızı Mersin'de oynayacağız. O yüzden maçlarımızı seyirci desteği ile oynamayı istiyoruz" dedi.
Ziyarette çocuklara da seslenen Özcan, "Gelecegimiz siz çocukların elinde. Sizlerin arasından sporcuda, doktorda, avukatta, mühendisde çıkacaktır. Bu nedenle eğitimi önemseyin, disiplinli çalışın, dengeli beslenin. Sizin için eğitim herşeyin üstünde olmalı" diye konuştu.
TEGV Mersin Öğrenim Birimi Sorumlusu Müberra Ateş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çocuklarımız bizim için çok önemli. Zaten biz TEGV olarak çocukların daha çok sosyal gelişiminı sağlamaya çalışıyoruz. Bu tür etkinliklerde bizi mutlu ediyor. Çocuklarımız bu etkinliklerle kendini buluyorlar. Bu ziyaret için Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'ne teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Başkan Mehmet Özcan tarafından Müberra Ateş'e imzalı takım forması hediye edildi. Daha sonra çocuklarla sohbet eden basketbolcular, onlara imza vermeyi de unutmadı.
(KRY-Y)

04.02.2013 15:58:09 TSI

Editör: Wan Haber