Türkiye Beko Basketbol Ligi takımlarından Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı basketbolcusu Ahmet Kaplan, Sorgun 12 Dev Adam Basketbol Okulu'nu ziyaret etti.
Sorgun İlçe Kaymakamı Levent Kılıç'ın da bulunduğu ziyarette, Türkiye Basketbol Federasyonu Yozgat İl Temsilcilisi Ergin Gül, Sorgun İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Levent Tunçer katıldı. Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi formasını giyen basketbolcu Ahmet Kaplan'ı aralarında gördükleri için çok mutlu olduklarını belirten Sorgun İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, "Sorgun 12 Dev Adam Basketbol Okulu sayesinde ben inanıyorum ki nice başarılı sporcular yetişip, Ahmet Kaplan gibi birinci lig takımlarının formasını giyecektir" dedi.
Basketbolcu Ahmet Kaplan da basketbola 18 yaşında bir iş icabı Yozgat'a geldiği sırada başladığını belirterek "Yozgat'a bir iş icabı gitmiştim. O sırada benim basketbol hayatına atılmamda önemli katkı sağlayan Ferhat Erdem beyle tanıştım. Daha sonra sağ olsun Ferhat bey benimle çok iyi ilgilenerek, beni basketbolcu olarak yetiştirdi. Ben kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Sorgun'da bulunmaktan çok mutlu ve gururluyum. Bizim zamanımızda böyle salon ve okullar yoktu. Sizler çok şanslısınız. Bu şansı da iyi kullanmak sizlerin elinde. Eğer iyi bir sporcu olmak istiyorsanız her şeyden önce ahlakınız düzgün, dürüst olmalı ve çok çalışmalısınız" dedi.
Konuşmaların ardından sporcuların sorularını yanıtlayan Kaplan, sporcularla toplu fotoğraf çektirdikten sonra, formalarını imzaladı.
(ÖE-ZB-Y)

07.02.2013 16:47:12 TSI

Editör: Wan Haber