Basketbol gönüllüleri tarafından basketbola hizmet amacıyla 1993 yılında İzmir'de kurulan ve o günden bu yana tüm Türkiye'yi kucaklayan sporcu, antrenör, yönetici, hakem ve basketbola gönül veren basketbol sevdalılarının oluşturduğu Basketbol Adamları Derneği, Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren'i yılın yöneticisi seçti.
Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren'in yanı sıra ödüle layık görülen yönetici, sporcu takımlar ödüllerini 28 Ocak 2013 Pazartesi günü saat 17.00'de İzmir Buz Sporları Salonu'nda düzenlenecek kokteylin ardından alacak. Yılın yöneticisi seçilen Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren, başarıyı bütün bir kent olarak elde ettiklerini belirterek ödülü Aliağa halkı adına alacağını söyledi.

BASKETBOL ADINA EN ÖNEMLİ ÖDÜL
Basketbol Adamları Derneği Başkanı Avni Erboy, 8 yıldan bu yana geleneksel olarak yapılan, sezon içinde başarılı olanlara verilen basketbol oskarlarının, ülkede basketbol adına en önemli ödül olduğunu ifade ederek, şöyle dedi: "Basketbol dünyasına emeği geçenlerin manevi olarak ödüllendirmeyi amaçlayan, yarışma olmayıp büyük jüri ile yönetim kurulumuz tarafından verilen Basketbol Oskarları, her yıl olduğu gibi bu yıl da titiz bir çalışma sonucunda hak ettiği inananlara veriliyor. Bu yıl da, büyük jüri tarafından 125 aday arasından seçilip yönetim kurulumuzun onayıyla verilen Basketbol Oskarları'nı alanları tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz."

'SPOR ŞEREF ÖDÜLÜ' BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU'NA
Basketbol Adamları Derneği Başkanı Avni Erboy, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da İzmir il, ilçe ve beldelere yaptığı çok amaçlı spor salonları ile amatör spora katkısı nedeniyle öneriler doğrultusunda yönetim kurulu kararıyla da "Spor Şeref Ödülü" verdiklerini, "Spora Hizmet Ödülleri"ni ise, sporun içinde olup sürekli sahne arkasında kalmayı tercih eden ancak katkıları büyük olan kişi veya kuruluşlara verildiğini açıkladı.

"BU ÖDÜLÜ ALİAĞA HALKI ADINA ALACAĞIM"
Yılın Yöneticisi ödülüne layık görülen Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren ödülün kendisini şaşırtmadığını, ancak mutlu ettiğini ifade ederek, "Yılın Yöneticisi ödülünü tüm spor camiamız ve Aliağa halkı adına almak istiyorum. Çünkü bu başarı hepimizin. Kulüp olarak hem basketbolda hem futbolda, yanı sıra mücadele ettiğimiz diğer branşlarda oldukça başarılı bir yılı geride bırak. Basketbolda ilk defa play-off'lara kalma başarısı gösterdik ve Avrupa kupalarında mücadele ettik. Futbolda şampiyonluğu final maçında kaybettik. Aliağa'da futboldan basketbola kadar başlattığımız hamleler ve aldığımız başarılı sonuçlarla bu ödülü tüm Aliağa hak etti. Mutluyum, bu ödülü Aliağa halkı adına alacağım. Basketbol Adamları Derneğine de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ALİAĞASPOR KULÜBÜ BAŞKANI UĞUR EREN YILIN YÖNETİCİ
Basketbol Oskarları ve Spora Hizmet Ödüllerini almaya hak kazananlar:
Spor Şeref Ödülü: Aziz Kocaoğlu
Onur Ödülü: Erdoğan Arıpınar
Jüri Özel Ödülü: Tuncay Özilhan (Anadolu Efes)
Yılın Takımı: Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı
Yılın Antrenörü: Ergin Ataman
Yılın Oyuncusu: Barış Ermiş
Yılın Basketbol Yazarı: Gürkan Ertaç (Yeni Asır Gazetesi) ve Kaan Kural (Vatan Gazetesi)
Yılın Basketbol Sunucusu: İsmail Şenol (NTV)
Yılın Yöneticisi: Uğur Eren (Aliağaspor Kulübü Başkanı)
Spora katkı ödülleri: Serpil Baran (İBŞB Genel Sekreter Yrd.), Şahin Kömürcü (Ragbi Federasyon Başkanı), Murat Özel (İBŞB Kültür ve Spor Daire Başkanı), Salih Hızlı (Akhisar Belediye Başkanı), Birtan Taşkınlar (Akhisar Ramiz Köfte Yöneticisi)
(HE-ERG-Y)

28.12.2012 11:35:17 TSI

Editör: Wan Haber