Başkent'te eşi tarafından öldürülen kadın, son yolculuğuna uğurlandı.
Etimesgut Piyade Mahallesi'nde dün sabah meydana gelen olayda, Gönül C., ayrı yaşadığı eşi Murat C. tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Kadın Cinayetlerini Önleme Platformu üyesi bir grup kadın, bugün acılı aileyi ziyaret etti. Aileye destek veren kadınlar, cinayete kurban giden Gönül C.'nin evinin önüne çiçek bıraktı ve basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Gönül C.'nin ağabeyi Hasan Dilekçi de katıldı.
Genç kadın ise, bugün öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazenin defninin ardından evlerine dönen acılı aile, kızlarının öldüren Murat C'ye tepki gösterdi. Gönül C.'nin babası Yusuf Dilekçi, kızlarının korunması için talepte bulunduklarını iddia ederek, "Koruyamadılar, ilgilenmediler" dedi. Kızının Murat C. ile evlenmesine karşı çıktığını söyleyen Yusuf Dilekçi, kocasının kızını daha önce de bıçakladığını ileri sürdü.
Gönül C.'nin annesi Sultan Dilekçi de gözyaşlarına boğuldu. Sultan Dilekçi, kızının katilinden hesap sorulmasını istedi. Yakınları acılı anneyi zorlukla teskin etmeye çalıştı.
Ağabey Hasan Dilekçi, bu acıyı kimsenin yaşamasını istemediğini belirterek, kadın cinayetlerinin önlenmesi için bir an önce gerekenlerin yapılmasını istedi. Genç kadının bir yakını da, "Adalet, öldükten sonra yerini bulmasın. Olan oldu, gitti" dedi.
(EY-OK-Y)

15.01.2013 17:02:28 TSI

Editör: Wan Haber