Başkent polisi, yılbaşında eğlence mekanlarına sahte içki satmayı planlayan çete üyesi 6 kişiyi düzenlenen operasyonla yakaladı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan ihbarlar ve istihbaratları değerlendirerek Çankaya ilçesindeki bazı depolara baskın düzenledi. Operasyonda merdiven altında ürettikleri içkilere çalıntı gerçek bandroller yapıştırarak yılbaşında eğlence mekanlarına satmayı planladığı öğrenilen 6 kişi yakalandı. Piyasa değeri 50 bin lira olan 161 şişe ve pet şişelerde 23,5 litre sahte içki ile Tütün Alkol ve Piyasası Düzenleme Kurulu'na (TAPDK) ait bandrol bulunan çeşitli markalarda gümrük kaçağı alkollü içki ele geçirildi. Ayrıca operasyonda ele geçirilen 1 adet sahte hassas terazi, 1 adet huni, 1 adet plastik kap, 705 adet gümrük kaçağı makyaj malzemesi, 133 adet çeşitli markalarda kaçak enerji içeceği, bin 20 adet cinsel içerikli malzeme, 690 paket kaçak sigara ve kaçak malzeme satışından elde edildiği belirtilen 13 bin 500 lira paraya da el konuldu.
Çete lideri Hacı S. ile İbrahim T'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla serbest bırakıldı.
(ÖY-ZÇ-CC-Y)

29.12.2012 14:22:59 TSI

Editör: Wan Haber