Türkiye Komünist Partili (TKP) öğrenciler, Türkiye'nin NATO'dan patriot füzelerini talep etmesini protesto etti. Öğrenciler, yazdıkları mektubu Başbakanlığa teslim etti.
TKP'li öğrenciler, patriot füzelerinin Türkiye'ye yerleştirilmesini protesto etti. Yüksel Caddesi'nde toplanan bir grup TKP'li öğrenci buradan sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Kızılay Metro altından YKM önüne geçen öğrenciler, polis barikatının kurulduğu yerde basın açıklaması yaptı.
Grup adına basın açıklaması yapan Mert Derigöz, üniversitelerde yapılan ve 10 bin öğrencinin katıldığı bir oylamanın yapıldığını belirterek, "Bizi hiç şaşırtmayan bu oylamaya katılan 10 binin üzerinde üniversite öğrencisinin büyük çoğunluğunun ülkemizde NATO'nun üslerini ve askerini, patriot füzelerini ve emperyalistlerin işbirlikçilerini istemediğini açıkça ifade ediyorlar" dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından grup içerisinde bulunan üç öğrenci, Başbakan Erdoğan'a yazdıkları mektubu Başbakanlıkta bulunan görevlilere teslim etti.
Sloganlar atarak patriot füzelerinin Türkiye'ye getirilecek olmasını protesto eden öğrenciler, daha sonra NATO bayrağını yakarak, üniversitelerde yapılan oylama sonuçlarını yola döktü.
Öte yandan öğrenciler; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Obama ve Almanya Başbakanı Merkel'in resimlerinin bulunduğu maket füzeyi yola attı.
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı protesto gösterilerinde, öğrenciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
(TB-YHY-Y)

21.12.2012 17:12:35 TSI

Editör: Wan Haber