Başkent'te Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi bir grup, Patriot hava savunma sistemelerini protesto etti.
Kolej Kavşağı'nda toplanan KESK, DİSK ve TMMOB üyesi bir grup, Kızılay Sakarya Caddesi'ne yürüdü. "Patriot füzelerine hayır", "ABD emperyalizminin taşeronu olmayacağız" şeklinde slogan atan yaklaşık bin kişilik grup, ellerinde "Suriye'ye emperyalist müdahaleye hayır", "Ortadoğunun geleceğine Ortadoğu halkları karar versin" yazılı dövizler tuttu.
Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul grup adına basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Malatya Kürecik'te bulunan füze kalkanı sisteminin ardından Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adana'ya patriot füzelerinin yerleştirileceğini belirterek, "Memleketin dört bir yanı üslerle, NATO askerleriyle, ölüm füzeleriye dolduruluyor. Emperyalizmin Ortadoğu maşası haline getirilerek komşularıyla savaştırılması, kanlı tarihe ortaklık edecek bir ülkeye dönüştürülmesine asla ve asla izin vermeyeceğiz" dedi.
Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.
(SU-ÖK-Y)

20.01.2013 14:07:18 TSI

Editör: Wan Haber