ODTÜ'lü bir grup, geçtiğimiz günlerde üniversitede çıkan olayların ardından bugün yapılan operasyonla gözaltına alınan öğrencilere destek eylemi yaptı.
Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması nedeniyle ODTÜ'deki TÜBİTAK Uzay Bilimleri Araştıma Merkezi'nde yapılan tören sırasında öğrenciler ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşanmıştı. Polis, taş ve sapanla saldıran eylemcilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etmişti. Bugün de Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, "DHKP/C operasyonu" adı altında olaya karıştığı iddia edilen öğrencileri, evlerine yapılan baskınla gözaltına aldı.
Yapılan gözaltıları protesto etmek için organize olan bir grup ODTÜ öğrencisi, akşam saatlerinde kampüsü girişinde basın açıklaması yaptı. "Ünivesiteler özgürdür, özgür kalacak", "Gözaltılar, tutuklamalar, baskıla bizi yıldıramaz" sloganları attı. "Öğrencime ve arkadaşıma dokunma, gözaltılar serbest bırakılsın" yazılı pankart açan grup adına basın açıklaması yapıldı. Güvenlik güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı basın açıklaması sırasında herhangi bir gerginlik yaşanmadı.
Açıklamada, Eğitim-Sen ODTÜ Temsilcisi Mehmet Mutlu, elinde tuttuğu boş biber gazı kapsülünü üzerinde yazılanları okudu. Gözaltıların dün ODTÜ'de gerçekleşen "derse girmeme ve ders yapmama" eyleminden sonra gerçekleşmesinin manidar olduğunu belirtti. Mutlu, "Gözaltına alınmış öğrencilerimizin ve arkadaşlarımızın tutuklanmasına izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz. Bütün gözaltıların serbest bırakılmasını, üniversiteler ve toplumsal muhalefet üzerindeki baskı politikalarından bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. Eyleme BDP Muş Milletvekili Demir Çelik de destek verdi.
Açıklamanın ardından grup, Kızılay'a hareket etmek üzere otobüslere bindi ve yoğun güvenlik önlemleri altında hareket etti.
(SU-YHY-Y)

21.12.2012 17:58:13 TSI

Editör: Wan Haber