Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Ankara'nın bu yıl Cumhuriyet tarihinin en büyük desteğini alarak altın yılını yaşadığını söyledi.
Ülke genelinde milyonlarca öğrenci karne alırken, Sincan'da bulunan Cumhuriyet Ortaokulu'nda da karne heyecanı yaşandı. Okulun spor salonunda düzenlenen törenle öğrencilere karnelerini verildi. Törene Aydoğan'ın yanı sıra Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Sincan Kaymakamı Ufuk Seçilmiş ile öğrenciler ve veliler katıldı. Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, bugün başkentte yaklaşık 1 milyon öğrenci ve 55 bin öğretmenin tatile girdiğini söyledi. Ankara'da 28 bin derslikte 2 bin 141 okulda eğitim-öğretimin verildiğini belirten Aydoğan, bu eğitim-öğretim yılının yeni eğitim sisteminin uygulandığı bir dönem olduğuna işaret etti. Yeni sistemi öven Aydoğan, "Bu sistem öğrenciyi merkeze alan, öğrencinin yeteneklerini ortaya çıkaran, daha esnek, daha özgürlükçü bir eğitim sistemi" dedi.
Yeni eğitim sistemini oturtma sürecinin sancılı bir süreç olduğunu belirten Aydoğan, bu sistemin oturması için öğretmenlerin, idarenin, okul müdürlerin ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Aydoğan, "17 Eylül gününden bugüne en küçük sorun yaşanmaksızın bu kervanı yürüttüler" diye konuştu.
Bu öğretim yılının altyapı çalışmaları itibariyle Ankara için altın yıl olduğunu belirten Aydoğan, Ankara'nın bu yıl Cumhuriyet tarihinin en büyük desteğini aldığını ifade etti. Aydoğan, 2013 yılında 4 bin derslik yapılmasının planlandığını belirterek, "Cumhuriyet kurulduğundan bu yana Ankara'ya 16 bin derslik yapılırken son 8 yılda ise 8 bin derslik yapıldığını söylersek son 1 yılda yapılan 4 bin dersliğin önemini ortaya çıkarır" diye konuştu.
Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ise ailelere seslenerek, "Karnelerinde kırık notlar olabilir. Sayın veliler kendilerine bir şans tanıyın. Ben onlar adına size söz veriyorum" dedi.
Öğrencilere de seslenen Tuna, "Şimdiden derslerinize iyi çalışın ki ileride ah vah dememiş olursunuz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından törene katılan protokol tarafından öğrencilere karneleri verildi. Tatile giren öğrenciler, karne sevincini aileleriyle birlikte yaşadı.
(EDA-ÖZ-Y)

25.01.2013 12:53:33 TSI

Editör: Wan Haber