Başkent'te son günlerde artan kar yağışıyla birlikte Ankara'da eğitime ara verilmek zorunda kalındı. Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Başkentte okullar 2 gün (Çarşamba-Perşembe) tatil edildi. Kar yağışı ŞİDDETleniyor!

Ankara Valiliği, hava sıcaklığında aşırı düşüş olacağı, buna bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artacağı beklendiğinden yarın ve perşembe günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime 2 gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

KAR ETKİSİNİ ARTIRIYOR
Ankara'da gece saatlerinde kar yağışı başladı. Yüksek yerlerde etkili olan kar yağışı etkisini gün boyunca şehir genelinde artırdı. Belediye ekipleri, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

KARABÜK
Karabük'te yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitim öğretime ara verildi.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesinin beklendiği bildirilerek, bu nedenle kentte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda eğitim öğretime yarın ara verildiği belirtildi. Açıklamada, buzlanma ve don olaylarına karşı da vatandaşların dikkatli olması istendi.

ANKARA VALİLİĞİ TEPKİ TOPLADI
İstanbul'da dün akşam saatlerinde okullar için tatil kararı alınırken, yurtdışında bulunan Ankara valisine ulaşılamadığı için Ankara'da okullar tatil edilemedi. Vali Mehmet Kılıçlar yurtdışına çıktı, vali vekili olan Kemal Karadağ da ulaşamadığı vali olmadan kendi insiyatifiyle karar almaya korktu.

Bu yüzden Ankara'da İstanbul'dan çok daha yoğun kar yağışı olmasına rağmen şehir genelinde okullar tatil edilmedi. Bugün sadece şehir merkezine uzak 6 ilçede tatil vardı.

Editör: Wan Haber