Ankara'da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve öldürülen kadınların aileleri, düzenlenen eylemle kadın cinayetlerini protesto etti. 9 aydır ayrı yaşadığı eşi tarafından babasının evinde 4 yerinden bıçaklanarak öldürülen Gönül Dilekçi'nin annesi Sultan Dilekçi, idam cezasının geri getirilmesini istediğini söyledi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, cinayete kurban giden kadınların aileleri ile birlikte Kızılay Meydanı'ndaki YKM önünde basın açıklaması yaptı. Kadın cinayetlerini protesto eden platform üyeleri, kadın cinayetlerinin durdurulması için yasadaki uygulamaların ağırlaştırılmasını istedi. 9 aydır ayrı yaşadığı eşi tarafından babasının evinde 4 yerinden bıçaklanarak öldürülen Gönül Dilekçi'nin annesi Sultan Dilekçi, hükümet yetkililerine seslenerek idam cezasının geri getirilmesini istediğini söyledi.
Dilekçi'nin babası Yusuf Dilekçi ise yaptığı konuşmada, kızını öldüren katil zanlısına en ağır cezanın verilmesini istediğini söyledi. Hükümetin kendilerine sahip çıkmasını isteyen baba Dilekçi, "Kadın cinayetlerini durdursunlar ve kanun çıkarsınlar. Dünyanın hiçbir yerinde kadın cinayeti yok, Türkiye'de var. Yeter artık diyoruz, yeter" dedi.
Siirt'te 24 Ağustos 2010 tarihinde eşi Güven Güneş ve taksici Beşir Üzüm ile gittiği Aydınlar ilçesinde "Kale" olarak bilinen uçurumun dibinde ölü olarak bulunan sınıf öğretmeni Esin Güneş'in dayısı Mahmut Konuk da, "Kadın cinayetlerinin kaynağında toplumsal bir temel var. İtalyan kadın sanatçı Pippa Bacca gelinlik giyerek bütün Balkan ülkelerini dolaştı. Filistin halkına destek için bütün Balkan ülkelerini dolaştı, hiçbir şey olmadı. Ama Türkiye'ye geldi, Adapazarı yakınlarında alçakça önce tecavüz edildi ve sonra katledildi. Bu ülkede gün geçmiyor ki bir ya da birkaç kadın ayrıldığı eşi tarafından öldürülmesin. Kadın cinayetlerini önlemenin ve ortadan kaldırmanın yolu toplumsal bilinci yükseltmektir. Kadın cinayetlerine karşı duyarlılığı arttırmaktır. Nerede kadın cinayeti olsa ardından devletin desteği çıkıyor. Devletin desteğine güven çıkıyor. Kadın cinayetlerini işleyen katiller cezalandırılmayacaklarından eminler. Onları cezalandırmak o kadar zor ki, Esin Güneş cinayetini aydınlatmak için Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile birlikte 2 senedir mücadele ediyoruz. Kanıt topluyoruz. Devlet görevlilerinin olay yerinde bıraktığı kanıtları yeniden toplamaya çalışıyoruz" diye konuştu.
(TB-CC-Y)

26.01.2013 17:46:22 TSI

Editör: Wan Haber