Ankara Tütün Kontrol Kurulu'nun 2012 yılı çalışmaları açıklandı. 2012 yılında yasak alanlarda sigara içilmesinden dolayı 5 milyon 695 bin TL para cezası uygulandı.
Ankara Valiliği, 4207 Sayılı Kanun Hükümleri ile Ulusal Tütün Kontrol Programı Uygulamaları uyarınca Ankara'da kişileri ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından, bunların alışkanlıklarını özendirici reklam, tanıtım ve teşvik kampanyalarından koruyucu tertip ve tedbirlerin alınmasıyla Ankara'da herkesin temiz hava soluyabilmesine esas olmak üzere 2012 yılında denetim faaliyetlerini etkili, aralıksız ve kararlı olarak sürdürdüğünü açıkladı. Valiliğin açıklamasında, Vali Yardımcısı Mehmet Oduncu koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve belediyelerin personellerinin katılımı ile 25 ilçede toplam 460 denetim elemanından oluşturulan il ve ilçe denetim ekiplerinin 2012 yılında kontrol faaliyetlerini kararlılıkla ve etkili olarak sürdürdüğü belirtildi. Kanun hükümlerine uygun olarak kamu hizmet binaları ile özel hukuk kişilerine ait işyeri ve toplu taşıma araçlarında 2012 yılında toplam 126 bin 474 denetim gerçekleştirildiği, denetlenen yerlerden bin 766 işyeri ile 2 bin 635 kişiye cezai işlem tutanağı tutulduğu ve Ankara'da 4207 Sayılı Kanun Hükümlerine muhalefetten toplam 5 milyon 695 bin 36 TL para cezası uygulaması yapıldığı vurgulandı.
Açıklamada, Sağlık Müdürlüğü'ne ve 171 Sigara Bırakma Hattı'na yapılan başvurularda sigarayı bırakma taleplerinde artışların görüldüğünün tespit edildiği ve bu sebeple Ankara'da hizmet veren Sigara Bırakma Poliklinikleri sayısının artırıldığı belirtilerek, tütün ve tütün ürünü kullanan ve bırakmak isteyen vatandaşların Sigara Bırakma Poliklinikleri'ne başvurmaları istendi. "Her yeni günün ve yeni yılın sigarayı bırakmada bir fırsat olduğu" belirtilerek, "Sigarayı bugün bırakın ve 2013 yılında yepyeni bir hayata başlayın. Haydi bugün sigarayı söndürün. Söndürün bitsin ve sigara hayatınızdan 2013 yılında gitsin" hatırlatması yapıldı.
(ZÇ-CC-Y)

19.01.2013 10:50:55 TSI

Editör: Wan Haber