Yenimahalle Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Geleneksel Balık-Ekmek Şenliği'nde 15 bin kişiye balık-ekmek dağıtıldı. Balık-ekmek alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, festivale yoğun ilgi gösterdi.
Yenimahalle Belediyesi tarafından düzenlenen '7. Geleneksel Balık-Ekmek Şenliği' Karşıyaka İş Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yaşar, yaptığı konuşmada, Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Balıkçılar Derneği ile beraber güzel bir etkinliğin gerçekleştirildiğini belirterek, Türk milletinin geleneğinde misafirperverliğin çok önemli olduğunu söyledi. Yaşar, yapılan etkinlikte balıkçı esnafın halka hem balığı sevdirme hem de bir yardımlaşma çerçevesi içerisinde vatandaşlara balık-ekmek dağıttığını ifade etti. Balık tüketiminin önemine işaret eden Yaşar, "Her şeyden önemlisi bu ülkenin çok büyük zenginlikleri var. Bu coğrafyanın her yöresinde değişik tatlar var. Karadeniz'de balık önemli bir miktarda çıkıyor" dedi. Yaşar, bugün güzel bir etkinlik düzenlendiğini belirterek, bu etkinliğe vatandaşların yoğun ilgisinin olduğuna işaret etti.
CHP Ankara Milletvekili Aygün ise, Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu ama balık tüketiminin az olduğunu söyledi.
Festivalde, 15 bin balık-ekmek vatandaşlara dağıtıldı. Balık-ekmek alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, festivale yoğun ilgi gösterdi. Çipura, levrek, somon, uskumru balığı vatandaşın ikramına sunuldu. Yenimahalle halk oyunları ekibi de festival kapsamında Karadeniz'e özgü halk oyunlarını sundu.
Belediye Başkanı Yaşar ve Milletvekili Aygün, balıkların pişirildiği mangalın başına geçerek, sırada bekleyen vatandaşlara balık-ekmek dağıttı. Balık-ekmek kuyruğunda bekleyen Güler Sönmez, "Ben bir Karadenizli olarak çok mutlu oldum. 5 senedir Rize'ye gitmemiştim. Şu anda oradayım zannettim, eskiden yaylalara çıkardık. Bir anda öyle hissettim. Daha önce de festivale katılmıştım" dedi.
Torunlarıyla şenliğe gelen başka bir vatandaş ise, hamsiyi çok sevdiğini ve şenliğe daha önce de çok kez geldiğini söyledi.
(EY-CC-Y)

02.02.2013 14:31:14 TSI

Editör: Wan Haber