Başkent Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi (BAŞKENTGAZ) Genel Müdürü İbrahim Halil Kırşan, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'i ziyaret ederek, 2013 yılında ilçede yürütülecek doğalgaz çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulundu.
Çubuk'ta doğalgaz çalışmaları yürütülecek mahalleleri birim müdürleri ve teknik ekip ile birlikte yerinde inceleyen BAŞKENTGAZ Genel Müdürü İbrahim Halil Kırşan, daha sonra Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ile birlikte bir toplantı yaptı. Burada soruları cevaplayan Kırşan, "Biz bütün Ankara'ya sağlıklı, güvenli, emniyetli gaz sağlamaya çalışıyoruz. Bu manada Çubuk ilçemize özel bir önem veriyoruz. Çubuk ilçemize 150'si ana hat olmak üzere servis hatlarıyla birlikte 200 kilometre bir hat döşemiş oluyoruz. Çubuk'ta şuan 30 bine yakın abone potansiyelimiz var. İlçede hızlı bir şekilde aboneleşme söz konusu. Yeni bir ihale yapılacak. İhale işlemi bittikten sonra nisan ayında da Ankara Alt Yapı Koordinasyon Merkezi'nin yasağı kalkınca hat çalışmalarına başlamak için sahaya ineceğiz" dedi.
Çubuk'ta 200 kilometreye kadar hat döşendiğini hatırlatan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise, bu oranın ilçenin yüzde 60'ına tekabül ettiğini söyledi. Özelleştirme sürecinden önce ilçede doğalgaz kullanım oranının yüzde 80 ila 90'a kadar çıkmasını umut ettiklerini belirten Başkan Özden, "Dönemimizde Çubuk doğalgazdan ciddi manada pay aldı. 2013 yılında da doğalgaz çalışması 2012 yılında olduğu gibi hızla devam edecektir. Bu konuda desteklerinden dolayı başta genel müdürümüz olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
(BK-CC-Y)

11.02.2013 17:02:15 TSI

Editör: Wan Haber