Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, "Şirketi devraldıktan sonra mevcut problemleri sırasıyla ve zamanla gidereceğiz" dedi.
Başkent Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin özelleştirilmesi ihalesi nihai pazarlık görüşmesi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. İhaleye, Eksim Yatırım Holding A.Ş-Genpa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş-Marmara Entegre Kimya Sanayi A.Ş Ortak Girişim Grubu, Fernas İnşaat A.Ş, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, Türkerler İnşaat Tur. Mad. Enerji Üretim Ticaret ve San. A.Ş-Gama Holding A.Ş Ortak Girişim Grubu, Zorlu Holding A.Ş, Akfen Holding A.Ş-STFA Yatırım Holding A.Ş Ortak Girişim Grubu olmak üzere toplamda 6 firma teklif verdi.
Birinci elemeli turda en düşük teklifi veren Zorlu Holding A.Ş elendi. İkinci ve son elemeli turda ise, Eksim Yatırım Holding A.Ş-Genpa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş-Marmara Entegre Kimya Sanayi A.Ş Ortak Girişim Grubu en düşük teklifi vererek ihaleden elendi. Artırma aralığı 2 milyon dolar olarak belirlenen ihale, 1 milyar 56 milyon üzerinden başladı. İhaleyi, 1 milyar 162 milyon dolar teklif veren Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş kazandı.
Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, ihale sonrası yaptığı açıklamada, "Şirketi devraldıktan sonra mevcut problemleri sırasıyla ve zamanla gidereceğiz" dedi.
Yüzde 20 veya 25 civarında bir özkaynak koyacaklarını belirten Torun, kredi çalışmalarının olduğunu ifade etti. Torun, ihale bedelini yüzde 50 peşin, yüzde 25 25 taksitle ödeyeceklerini söyledi.
Başkentgaz 1,4 milyon aboneye hizmet veriyor.
(EY-ÖZ-E)

25.01.2013 18:04:29 TSI

Editör: Wan Haber