Başkent'te yaşlı bir çiftin evine gasp için giren şahıslardan biri polisle girdiği çatışmada ölürken hizmetli ile 2 kişi de yakalanarak gözaltına alındı.


Olay, akşam saatlerinde Çankaya Mutlukent Mahallesi 1920. Cadde 2030. Sokakta bulunan bir villada meydana geldi. İddiaya göre, Beysukentte, yaşlı bir çiftin evinde hizmetçi olarak çalışan kadın, evde para ve ziynet eşyası bulunduğu söyleyerek gasptan sabıkası bulunan 3 arkadaşını soygun için çalıştığı eve çağırdı. Hizmetçinin "işim var" diyerek izin almasının ardından, şahıslar akşam saatlerinde Beysukentte'ki villaya geldi. Şahıslardan biri dışarıda gözcülük yaparken, 2 kişi de hırsızlık yapmak için yaşlı çiftin bulunduğu eve girdi. Hırsızlık ihbarını alan polis ekipleri olay yerine geldiğinde Metin Ö. tarafından ateş açıldı. Polisin karşılık vermesi üzerine Metin Ö. olay yerinden kaçtı. Polis, evdeki iki zanlıyı gözaltına alırken, Metin Ö'nün de yakalanması için bölgeye özel harekat polisleri çağrıldı.


Beysukent’ti çembere alınırken, aramalar sırasında Metin Ö. ile polis ekipleri tekrar çatışması sonunda vurularak etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçleri sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tüm müdahalesine rağmen vurularak yaralanan Metin Ö. hayatını kaybetti.
Geniş güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri mahalleyi giriş çıkışları kontrol altına aldı. Olay yeri incele ekibi gelerek çevrede incelemede bulundu.


Beysukent’te ikamet eden CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, polis ekiplerinden bilgi alarak geçmek için izin istedi. Aygün’ün isteğini kırmayan polis ekipleri şeridi kaldırarak geçişine izin verdi.
ÖMER ÇETİN

Editör: Wan Haber