Samsun'da bulduğu kimlikle kredi kartı ve telefon hatları alıp dolandırıcılık olayına karıştığı iddia edilen bir kişi yargılandığı mahkeme tarafından toplam 20 yıl hapis, 7 bin 460 lira da para cezasına çarptırıldı.
Samsun'da 2005 yılında meydana gelen olayda, kimliğini kaybeden H.A.(43), adına bankalardan kredi kartı alınıp harcama yapıldığını ve yine adına 3 ayrı telefon operatöründen telefon hatları alındığını öğrendiğini belirterek, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan M.K.C.(45) hakkında "dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik" suçlarından dava açıldı.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın son duruşmasında tutuksuz olarak yargılanan M.K.C., suçlamaları kabul etmedi ve H.A.'ya ait nüfus cüzdanındaki fotoğrafın kendisine ait olduğunu ancak kendisini kredi kartı alıp kullanmadığını ve telefon hatlarını da almadığını ileri sürerek hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti M.K.C.'yi suçlu bularak dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarından toplam 20 yıl hapis, 7 bin 460 lira da para cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, tutuksuz olarak yargılanan M.C.K.'ye 20 yıl hapis cezası vermesine rağmen tutuklamadı.
(MAY-SLH-ÖZ-Y)

13.12.2012 17:50:02 TSI

Editör: Wan Haber