30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde AK Parti belediye başkan adayı olan ve seçimleri kaybeden Abdulmenaf Keyifli, 7 Haziran’da gerçekleşecek olan milletvekilliği seçimleri için aday adaylığını açıkladı.

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nde (VGC) düzenlediği basın toplantısında, Ak Parti Van Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıklayan Keyifli, tek amacının Van'a hizmet olduğunu belirtti. Keyifli, "AK Parti'nin kuruluşundan itibaren içerisinde yer alan biriyim. Her zaman kendi menfaatimi değil, partinin menfaatlerini ön planda tuttum. Bundan sonraki süreçte de milletvekili seçilmem halinde öncelikli olarak Van'ın temel sorunlarını ele alıp, çözümü noktasında elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.

İPEKYOLU'NU KAYBETTİ, HDP'YE İHTİMAL VERMEDİ

30 Mart'taki yerel seçimleri İpekyolu'nda 3001 oyla Kaybeden Keyifli, kentte 12 belediyeyi kaybettiklerini ama yine de başarılı olduklarını söyledi. Van'da AK Parti ile HDP arasında çok bir farkın olmadığını belirten Keyifli, Batıda sol kesmin CHP'ye kızıp oylarını HDP'nin adayı Demirtaş'a verdiğini, HDP'nin barajı aşma ihtimalinin çok zor olduğunu söyledi.


Daha sonra AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Abdulmenaf Keyifli, AK Parti İl Başkanlığına giderek Aday adayı başvurusunda bulundu. 

Editör: Wan Haber