Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir otomobilin yoldan çıkarak şarampole uçması sonucu 2 kişi yaralandı. Kazada yaralananların Torku Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan'ın anne ve babası, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in de kayınpederi ve kayınvalidesi olduğu öğrenildi.
Mustafa Kemal Şan (78) idaresindeki 42 BYF 67 plakalı otomobil, Beyşehir'den Derebucak istikametine giderken Huğlu beldesi girişinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yaklaşık 3 metrelik şarampole uçtu. Kazada sürücü ve eşi Gülsüm Şan (82) yaralandı. Yaralılar ambulansla kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
Öte yandan, kazazedelerin Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in kayınpederi ve kayınvalidesi (halası), Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan'ın babası ve annesi olduğu öğrenildi.
Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu da hastaneye gelerek yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın Huğlu çıkışında gizli buzlanma sonucu meydana geldiğini öğrendiklerini, kazazedelerin açılan hava yastıkları sonucu kazayı olumsuz bir durum olmadan atlattıklarını dile getirerek, "Çok şükür hem amcamızda, hem teyzemizde genel sağlık durumu itibariyle olumsuz bir sıkıntı yok. İkisi de gayet iyi, hayati bir sıkıntı yok" dedi ve geçmiş olsun dileğinde bulundu.
(ARÖ-İP-YHY-Y)

14.02.2013 12:22:31 TSI

Editör: Wan Haber