2012 yılının son pazar gününü Kemalpaşa'nın köylerinde geçiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, yağmura rağmen ilgi yine çok büyüktü. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı gezileri sırasında Kocaoğlu'nu yalnız bırakmadı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı hafta sonu mesaisini ise yine köylere ayırdı. 2012 yılının son Pazar gününde Kemalpaşa'ya bağlı Sütçüler, Beşpınar, Aşağı Kızılca, Bayramlı, Yeni Kurudere, Kamberler ve Ovacık köylerini ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ile birlikte talepleri dinledi, yapılacak hizmetleri anlattı.
"Bütünşehir Yasası" ile birlikte daha önce köyler için yetki alanlarında olmayan bazı hizmetlerin Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna geçeceğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, köy sakinlerinin bu konuda sorularına ayrıntılı yanıtlar verdi.
Ziyaretlerinde davullar zurnalarla karşılanan Başkan Kocaoğlu ve Karakayalı, hanımlar ve çocuklardan özel ilgi gördü. Minikler Başkanları çiçeklerle karşılarken, hanımlar da hazırladıkları çeşit çeşit yiyeceklerle masaları donattı; kendi ördükleri patikleri hediye etti. Köy sakini bayanlar, toplantılarda ise yine en ön sıralarda yer aldı.
Güneşli başlayan günde öğleden sonra bastıran yağış, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun ziyareti nedeniyle köylerde yaşanan şenlik havasını etkilemedi. Özellikle Yeni Kurudere Köyü'nde sağanak yağışa ve havanın kararmasına aldırmayan köy sakinleri, şemsiyeleri ile Başkan Kocaoğlu'nu dinlemek için yoğun bir kalabalık oluşturdu. Başkan Kocaoğlu, burada kendisi için kesilecek koçu bağışladı.
Gittiği köylerde geçtiğimiz Cuma günü 300 otobüsün alım sözleşmesini imzaladıklarını ve Şubat ayından başlayarak partiler halinde 2013 Ağustos ayı başına kadar hepsinin teslim edileceğini müjdeleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, 2013'ün eylül ayında da, otobüsü olmayan köylere otobüs seferleri başlatmayı planladıklarını açıkladı.
(HÇ-ERG-Y)

04.01.2013 13:38:19 TSI

Editör: Wan Haber