İlhan Siyahtaş

Van’ın Büyükşehir olması ile birlikte yeni kurulan İpekyolu ve Tuşba ilçe belediye hizmet binaları olmayınca İpekyolu’nda Barış ve Demokrasi Partisi’nden belediye başkanı seçilen Aygül Bidav,  Tuşba ilçesinde AK Parti’den belediye başkanı seçilen Fevzi Özgökçe makamlarına oturamadılar.  Makamsız başkanlar kutlamaları seçim bürolarında kabul etiler. İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde ilk belediye başkan olma unvanını da taşıyan çiçeği burunda belediye başkanları geçici hizmet binalarında hazırlanacak makamlarına oturmayı bekliyorlar.

Edindiğimiz bilgilere göre İpekyolu Belediye Başkanlığı eski Botaniçi Belediye Başkanlığı hizmet binasında, Tuşba Belediye Başkanlığı ise yeni Hükümet Binası’nın yapılacağı İl Özle İdaresi’nin arka kısmında deprem sonrası yapılan prefabrik binalarda kendi belediye binaları yapılıncaya kadar geçici olarak hizmet verecek.

İpekyolu ve Tuşba belediye başkanlarının yanı sıra iki ilçenin meclis üyeleri ve personelleri vatandaşlara hizmet verebilmek için geçici belediye hizmet binalarının hazır hale getirilmesini bekliyorlar. 

Editör: Wan Haber