Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, basın toplantısı düzenleyerek 2012 yılını değerlendirdi.
Marmaris Belediyesi Meclis Toplantı salonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Acar, "Ben emanetçiyim. Marmaris'i hem görevli olarak hemde bir kent yaşayanı olarak herkesten çok seviyorum. Tüm meslek grubundaki herkes duyarlı olmalı yaşadığı kente. Marmaris'in yararına toplumun yararına çalışıyoruz. Koltuk sevdalısı değiliz. Halkımızdan aldığımız emaneti tüm engellemelere rağmen en iyi yerlere getirmeye Marmarsi'i güzelleştirmeye çalışıyoruz" dedi.
Acar, öncelikle belediye olarak temel amaçlarının Marmaris'i geliştirmek ve daha da güzel bir kent haline getirmek olduğunu söyleyerek Marmaris'in sokaklarında yapılan yol çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ayrıca Acar, Mariç Belbir'in yapmış olduğu yağmur suyu, kanal, ağaçlandırma ve yürüyüş yolları çalışmalarını anlattı. Başkan Acar; "2012 yılında Mariç Belbir kanalıyla derelerimizi ve yağmur su kanallarını yaptık. Her yağmurdan sonra su baskını selin önüne geçtik ve ilçemiz artık bu konudaki başarısıyla övünür hale geldi. Kaçak dev kütleyi yıkarak yerine kent meydanı yaptık. Bu bizim için çok meşakkatli bir proje oldu. Önemli bütün projelerimizde hep muhalefet gördük şikayet edildik. Bizi engellemeye çalıştılar. Muhalif bir yapıyla hep karşımıza dikildiler. Ama biz yolumuzdan dönmedik. Bu ülkede ceza alırsak da meydan yaptı diye ceza alan ilk başkan biz olacağız. Çalışmamızı durdurdular. Mülkiye müfettişi geldi. Savunmamızı bile dikkate almadan bize işlem yaptılar bizde Danıştay'a başvurumuz yaptık" dedi.
"BÜYÜKŞEHİR YASASI"
Başkan Acar, yeni büyükşehir yasasının bir takım aksaklıklara yol açacağını iddia etti. Acar; " Büyükşehir kanunu çıktı ve yürürlüğe girdi. Seçimleri ve neler olacağını bekliyoruz herkes gibi. Bu yasada çok büyük ciddi eksiklikler var. Bunu biz değil bu konunu yapan hocalar seminerlerde söylüyor. Bu kanundan herkes şikayetçi kimse memnun değil bir tek AK Parti memnun. Belediyeler birliği bile kanundaki bazı eksikliklerin giderilmesi için çabalıyor.Beldibi Armutalan'nın Marmaris'le birleşmesi doğal ve gerçekçi olurdu. İçmeler Turunç'un ayrı bir belediye olması da doğal olurdu. Hizmet adına ciddi aksamaların olacağı bir gerçek. Marmaris ilçe belediyesi Bozburun'a nasıl hizmet götürecek doğrusu bende merak ediyorum. Acar büyükşehir yasa tasarısını insan hakları ve demokrasi açısından da değerlendirdiğini belirterek, bu yasayı istemeyen vatandaşların referanduma giderek bu haklarını kullanmasını uygun bulduğunu ifade etti. Ayrıca Acar, Köylerin oturmuş bir sistemi olduğunu belirterek, birçok sistemin bu yasayla bozulacağını savundu. Başkan Ali Acar toplantı sonrasında gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü de kutladı gazetecilere hediye takdim etti.
(BG-MB-İK)

10.01.2013 13:36:57 TSI

Editör: Wan Haber