Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele'de bulunan Goodyear Lastik Fabrikası'na konuk oldu. İşçilerle yemek yiyen Başkan Karaosmanoğlu, fabrikada önemli bir bölümü yeşil alan olarak ayıran ve bine yakın ağaç diken fabrika yönetimini tebrik etti.
Kocaeli'nde yer alan fabrika, kurum ve kuruluşlara ziyaretler düzenleyen Başkan Karaosmanoğlu, Başiskele Ovacık Mahallesi'nde bulunan Goodyear Lastik Fabrikası'nı ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu fabrikayı ziyaretinde Fabrika Direktörü Güven Loğoğlu, Üretim Müdürü Gökhan Aktaş, Kalite&Teknoloji Müdürü Kıyas Kaya, İnsan Kaynakları Müdürü Erhan Hasırcıoğlu, Mühendislik Müdürü Sadi Öztürk tarafından karşılandı.
Başkan Danışmanı Gültekin Görüm'ün eşlik ettiği Başkan Karaosmanoğlu'nun Goodyear fabrikasını ziyaretinde Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan da hazır bulundu. Başkan Karaosmanoğlu'na ilk olarak Fabrika Direktörü Loğoğlu tarafından fabrikaya yönelik bilgi aktarıldı. Loğoğlu, 1963'te kurulan fabrikada 490 çalışanla kamyon, otobüs ve traktör lastiği üretildiği bilgisini verdi.
Başkan Karaosmanoğlu'na yapılan sunumda 71 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere 214 bin metrekareye kurulu fabrikada geniş bir bölgenin de yeşil alan olarak ayrıldığı ve burada bine yakın ağaç dikildiği ifade edildi. Fabrika Yönetimi, ayrıca sosyal faaliyetler arasında yılda bir defa Çevre Günü etkinliği yapıldığını, emekli olan her çalışan için ağaç dikildiğini de aktardı. Fabrikanın hiçbir atığının toprağa ve doğaya karışmasına izin verilmediği de ifade edildi.
Başkan Karaosmanoğlu ile fabrika yöneticileri, görüşmenin ardından yemekhanede işçilerle bir araya geldi. Yemekhanede sıraya giren Başkan Karaosmanoğlu, yemeğini aldıktan sonra işçilerle aynı masayı paylaştı. Yemeğin ardından yemekhaneyi dolduran işçilere seslenen Lastik-İş Genel Başkanı Karacan, ''Goodyear'da fabrika yönetimiyle çok sağlıklı ilişkiler içindeyiz. İş barışı ve iş huzuru üst düzeyde. Yöneticilerimiz çalışanlarımıza önemli destek sağlıyor. Halkına, çalışanlara ve işçilere verdiği önem ve Kocaeli'ne yaptığı hizmetler nedeniyle Başkanımız Karaosmanoğlu'na da teşekkür ediyorum'' dedi.
İşçilerin yoğun alkışları arasında mikrofona gelen Başkan Karaosmanoğlu, kendilerini misafir eden Goodyear yönetimi ve işçilere teşekkür etti. Goodyear çalışanlarına, ''Sevgili işçi kardeşlerim'' diye seslenen Başkan Karaosmanoğlu, ''Emek ve alın teri bizim için kutsaldır. Bugün sizinle beraber olmaktan, birarada yemek yemekten onur duydum. 5 yıldızlı oteldeki yemekte bu kadar keyif almam. Lastik sektöründeki kardeşlik, çalışma barışı ve birliktelik bana moral veriyor, güç veriyor'' ifadesini kullandı.
(MA-MA)

06.02.2013 11:20:44 TSI

Editör: Wan Haber